• Categorie: Vega
  • Gepubliceerd op: september 27, 2015
  • Geschreven door:

Een heerlijke vegetarische lasagna met pompoen,spinazie, tomaat en mozzarella. Geloof me, je mist het vlees niet. Deze zachte licht zoete lasagna is gebaseerd op een recept van Jamie Oliver (rotolo di pasta met pompoen en spinazie). We aten een aangepaste versie bij onze vriend Tim Bruls die ik eigenlijk veel lekkerder vond (sorry Jamie!). Dit is de versie die ik ervan heb gemaakt.

untitled-57
Met deze lekkere lasagna met pompoen en spinazie krijg je je dagelijkse portie groenten wel binnen. De lasagna is zacht en licht zoet van smaak. Heel lekker!

Dit heb je nodig voor 4 personen
450 gram pompoenblokjes (diepvries, AH)
200 gram diepvriesspinazie a la crème (in blokjes)
1 pak verse lasagna bladen (250 gram)
1 pakje Heinz tomatenfritto
1 bol (biologische) buffelmozzarella, in stukjes gesneden
1 teentje knoflook, geperst
1 theelepel gemalen koriander
2-3 eetlepels olijfolie
4 eetlepels gerapste Parmezaans kaas (liefst van een stuk) + wat extra voor bij het serveren
2 plakjes tomaat (optioneel, ter garnering)
peper en zout naar smaak

Verder heb je een ovenschaal, een staafmixer en wat aluminiumfolie nodig.

En zo maak je deze lasagna met pompoen en spinazie
1. Verwarm de oven voor op 250 graden (uitgaande van een elektrische oven).

2. Bak het teentje knoflook in de olijolie zonder dat hij verkleurt. Doe de pompoenblokjes erbij met een scheutje water. Schep om totdat de pompoen helemaal warm is en pureer hem dan. Verwarm in een ander pannetje de spinazie. Roer de tomaten fritto onder de gepureerde pompoen en doe de spinazie er ook bij.Breng op smaak met de koriander, peper en zout.

3. Je kunt nu de lasagna samenstellen.  Begin met 2 hoopjes saus. Leg daarop 2 lasagnabladen. Schep op elk blad opnieuw saus. Leg daarop per lasagneblad een schijfje mozzarella. Leg hier weer lasagnabladen op (druk deze een beetje aan zodat de ingrediënten mooi verdelen)  op en herhaal deze werkwijze. Eindig met een laag saus.

untitled-107
Bij het samenstellen van de lasagna druk je de vellen een beetje aan zodat alle ingrediënten mooi worden verdeeld. 

4. Als je wat mozzarella over mocht hebben dan hak je deze fijn. Bestrooi de lasagna er mee. Strooi de Parmezaanse kaas erover, leg een vel aluminiumfolie losjes over de ovenschaal en zet vervolgens gedurende een half uur in de oven. Na een half uur haal je de folie eraf en laat je de lasagna nog zo’n 10 tot 15 minuten goudbruin gratineren. Daarna uit de oven halen en zo’n 10 minuten laten rusten. En dan eindelijk opeten..mmmm…! Serveer de lasagna met wat vers geraspte Parmezaanse kaas.

untitled-108
 Mocht er wat mozzarella overblijven na het samenstellen van de lasagna dan gooi je deze natuurlijk niet weg. Gewoon lekker fijnhakken en erover strooien. Mmm!

untitled-112
Ziet er lekker uit toch deze heerlijke gegratineerde lasagna met pompoen en spinazie?

Lijkt dit je een lekker recept? Dan is deze lasagna bolognese misschien ook wat voor jou. Of neem eens een kijkje in de receptenindex, klik hier.

Wil je geen updates van Vertruffelijk missen? Like Vertruffelijk dan op facebook!

untitled-166
Bereiding, foto’s en styling: Dagmar

One Response to Lasagna met pompoen en spinazie

  1. Maris schreef:

    Wat een toeval! Ik zat net nog te denken voor ik je blog opende, “ik wil van de week echt eens een keer lasagne eten met pompoen.”

    Ziet er heerlijk uit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Over vertruffelijk

Hallo, mijn naam is Dagmar, leuk dat je een kijkje neemt op vertruffelijk.nl! Op deze site deel ik een aantal van mijn favoriete recepten met je want ze zijn te lekker om voor mij alleen te houden. Ook zul je wat leuke nieuwtjes en artikels op het gebied van eten vinden. Veel plezier en vooral...eet smakelijk!

Copyright

Alle tekst, foto's, video's en illustraties op deze website zijn gemaakt door en eigendom van Vertruffelijk tenzij anders vermeld.

Het inhoudelijk overnemen van teksten, kopiëren van beeldmateriaal of het verspreiden van materiaal anders dan via de door Vertruffelijk aangeboden sociale media kanalen is niet toegestaan zonder schriftelijke toestemming.

Het printen van recepten is uitsluitend toegestaan voor eigen gebruik.

Copyright © 2015 Vertruffelijk