Langzaam gegaarde varkenswangetjes met marsala en stroop

21 oktober 2019Dagmar
Blog post

Met dit recept maak je langzaam gegaarde varkenswangetjes met marsala en stroop. Een heerlijk stoofgerecht met een dikke zoete saus. Heerlijk comfortfood! Ik ben dol op varkenswangen. Waar ik wat minder fan van ben is het vlies wegsnijden (kost best wat geduld en tijd, beide heb ik niet altijd). Mijn tip aan jou is dan ook om dit te vragen aan je slager. Ik had varkenswangen in huis en wist dat ik ze in een stoofpotje met stroop wilde combineren. Een saus van donker bier en stroop, dat leek me perfect! Maar dat bier had ik niet huis en de marsala wel. Dus het werden varkenswangetjes met marsala en stroop. Marsala is een Italiaanse versterkte wijn en die leek me ook top in combinatie met varkensvlees. Het resultaat is heerlijk! 

Varkenswangetjes met marsala en stroop
Lekker met bijvoorbeeld stokbrood, deze fantastische gebakken aardappels of dikke frieten. Ik denk dat aardappelpuree met zuurkool en appel er ook erg lekker bij smaakt. Op de hoofdfoto zie je de varkenswangetjes in combinatie met zoete aardappelpuree met gekarameliseerde knoflook, mmm! Lekker stevige kost!

Ingrediënten voor varkenswangetjes met marsala en stroop
(onderdeel van een hoofdgerecht voor 4 personen)
1 kilo varkenswangen (ongeveer 12 stuks)
140 gram tomatenpuree (1 groot blikje)
150 ml Marsala semi secco
800 ml kalfsfond
1500 ml water
ongeveer 100 gram appelstroop
peper en zout
boter

Je hebt een wat grotere braadketel nodig voor dit recept

Varkenswangetjes met marsala en stroop recept
Dep het vlees droog en kruid met zout. Smelt wat boter en bak de varkenswangen in porties rondom goudbruin aan. Haal het vlees uit de pan uit de pan. Bak de tomatenpuree 2-3 minuten in dezelfde braadpan. Blus af met de marsala en reduceer deze totdat deze bijna helemaal is ingekookt. Doe het vlees terug in de pan en schenk de kalfsfond en water erbij. Breng aan de kook en zet het vuur dan laag met het deksel driekwart op de pan. Stoof de varkenswangen ongeveer 2 uurtjes. Draai de wangetjes zo nu en dan en let op dat het gerecht niet droogkookt. In dat geval voeg je gewoon nog wat water toe. Haal het vlees uit de plan (houd warm) en roer met een garde de appelstroop door de saus. Schenk er zo nodig nog een beetje water bij als de saus te dik is. Kruid naar smaak met peper en zout. Doe het vlees terug in de braadpan, lepel de saus over de varkenswangen en serveer.

Laat je het me weten als je iets vertruffelijks hebt gemaakt hier op de website of op social media? Vind ik superleuk!
Wil je niets Vertruffelijks missen? Volg me dan op social media!

Geniet ervan, Dagmar

Bereiding, foto’s en styling: Dagmar

2 Reacties

  • Mirjam

    14 november 2019 at 7:51 am

    Hoi,
    Kloppen de verhoudingen wel? Het is nogal veel vocht en je hebt het in het recept over vocht toevoegen als het droog staat, maar de wangetjes zwemmen in het stoofvocht en ik maar de helft gebruikt van wat je hebt aangegeven.

    1. Dagmar

      14 november 2019 at 10:15 pm

      Hoi Mirjam,

      Ik denk dat het ook uitmaakt hoe hoog het vuur/fornuis staat en hoeveel vocht verdampt. Pas het recept/hoeveelheid vocht gerust aan.

      Hartelijke groet Dagmar

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorig bericht Volgend bericht