• Categorie: Vlees
  • Gepubliceerd op: mei 28, 2017
  • Geschreven door:

Met dit recept maak je gegrilde lamssteak met garam masala: een geroosterd specerijenmengsel uit India met bijvoorbeeld koriander, komijn, steranijs, gember en kaneel. Superlekker! Lamsvlees, ik ben er dol op! Ik ben dan ook blij dat dit lekker stukje vlees de laatste jaren een stuk beter verkrijgbaar is in het zuiden. Bij de Plus in de buurt van m’n werk ontdekte ik lamssteak: een groot stuk lamsvlees zonder bot. Ideaal om te grillen. Aangezien ik in een grill fase zit bedacht ik er dit gerechtje mee. Het lamsvlees marineerde ik met garam masala, knoflook, een beetje chili en olijfolie. Je kunt garam masala kopen in de supermarkt of toko. Zelf maken kan natuurlijk ook.

Lamssteak met garam masala

Dit heb je nodig voor de lamssteak met garam masala
(onderdeel van hoofdgerecht voor 2 personen)
1 lamssteak van ongeveer 285 gram (verkrijgbaar bij bijvoorbeeld Plus)
voor de marinade: 1 opgehoopte theelepel garam masala, een mespunt chili poeder, 1 dikke teen knoflook (geperst), peper en zout naar smaak en 1 eetlepel olijfolie

Lamssteak met garam masala recept
1. Maak de marinade door alle ingrediënten hiervoor door elkaar te mengen. Marineer het lamsvlees een half uurtje buiten de koelkast. Verhit de grill. Grill aan beide kanten tot er goudbruine strepen ontstaan. Serveer met bijvoorbeeld rijst, gegrilde paprika en feta, superlekker!

Wil je geen updates van Vertruffelijk missen? Like Vertruffelijk dan op Facebook!

untitled-166
Bereiding, foto’s en styling: Dagmar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Over vertruffelijk

Hallo, mijn naam is Dagmar, leuk dat je een kijkje neemt op vertruffelijk.nl! Op deze site deel ik een aantal van mijn favoriete recepten met je want ze zijn te lekker om voor mij alleen te houden. Ook zul je wat leuke nieuwtjes en artikels op het gebied van eten vinden. Veel plezier en vooral...eet smakelijk!

Copyright

Alle tekst, foto's, video's en illustraties op deze website zijn gemaakt door en eigendom van Vertruffelijk tenzij anders vermeld.

Het inhoudelijk overnemen van teksten, kopiëren van beeldmateriaal of het verspreiden van materiaal anders dan via de door Vertruffelijk aangeboden sociale media kanalen is niet toegestaan zonder schriftelijke toestemming.

Het printen van recepten is uitsluitend toegestaan voor eigen gebruik.

Copyright © 2015 Vertruffelijk