Lamsrack met ketjap en honing

5 december 2016Dagmar

Lamsrack met ketjap en honing: met dit makkelijk recept maak je een heerlijk mals, sappig en perfect gegaard lamsrack. Gemarineerd in een pittige Japanse melange en geserveerd met een dikke stroperige saus op basis van ketjap medja, honing en balsamico. En geloof me, dat is watertandend lekker! Dankzij het gebruik van een kernthermometer haal je het lam op precies het goede moment uit de oven. Even laten rusten, ondertussen dat sausje even aan de kook brengen, het lam aansnijden. En dan. Ein-de-lijk je tanden in dit sappig stukje vlees zetten. Natuurlijk mèt een beetje van deze zoete stroperige saus met ketjap en honing. Nomnomnom!

Lamsrack met ketjap en honing
Lamsrack met ketjap en honing: een superlekkere combi! De marinade bestaat uit shichimi togaroshi, een beetje mosterd en olie. Shici wat? Schichimi togaroshi is een Japanse melange met o.a. venkel, nigellazaad, gember en citroen. Lekker! En gewoon verkrijgbaar bij bijvoorbeeld de appie.

Dit heb je nodig voor 2 personen (hoofdgerecht)
300 gram lamsrack (panklaar)
wat olijfolie en een klontje roomboter voor het aanbraden

Voor de marinade
2 eetlepels olie
1 theelepel shichimi togaroshi 
1/2 theelepel milde mosterd

Voor de saus
1.5 eetlepel honing
1.5 eetlepel ketjap medja
1.5 eetlepel donkere balsamico crème

Verder heb je een kernthermometer en wat aluminiumfolie nodig.

Zo maak je lamsrack met ketjap en honing
Lamsrack met ketjap en honing

1. Maak de marinade door alle ingrediënten te mengen. Marineer het lamsrack hiermee gedurende een uur buiten de koelkast.

2. Verwarm de oven voor op 175 graden (electrische oven). Braad het lamsrack rondom goudbruin aan, steek de thermometer in het lamsrack en gaar verder in de oven op een rooster tot een kerntemperatuur van 50 graden. Haal het lamsrack uit de oven, wikkel in aluminiumfolie en laat rusten gedurende 10 minuten. Je kunt ondertussen de saus maken.

3. Breng alle ingrediënten voor de saus in een steelpannetje aan de kook, haal van het vuur en houd warm tot je gaat serveren. Bijvoorbeeld door het deksel op het pannetje te doen.

4. Snijd het lamsrack met een vleesmes en -vork in stukjes. Serveer met de saus. Héérlijk met de pastinaakpuree van de onderstaande foto.

untitled-852

Lijkt dit je een lekker recept? Dan is deze overheerlijke pastinaakpuree misschien ook wat voor jou. Neem ook eens een kijkje in de receptenindex voor nog meer lekkere recepten. Wil je geen updates van Vertruffelijk missen? Like Vertruffelijk dan op Facebook!

untitled-166
Bereiding, foto’s en styling: Dagmar

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorig bericht Volgend bericht