Ovenaardappeltjes met paprika en knoflook

3 april 2017Dagmar

Met dit makkelijk recept maak je heerlijke ovenaardappeltjes met paprika en knoflook. De basis zijn superlekkere aardappeltjes die ik ontdekte bij de Albert Heijn: AH excellent pommes gourmandine. Dit zijn langwerpige iets kruimige aardappeljes met een heerlijke zachte bijna romige smaak. Echt heel erg lekker! De marinade maak je eenvoudig met gerookt paprikapoeder, knoflook, cayenne, oregano, zout en olijfolie. Wentel de geschilde en in kwarten gesneden aardappeltjes in de marinade en schuif ze in de oven. Halverwege even omscheppen en na zo’n 45-50 minuten in de oven zijn je ovenaardappeltjes met paprika en knoflook klaar. Erg lekker in combinatie met vlees en vis. 

Ovenaardappeltjes met paprika en knoflook
Deze ovenaardappeltjes met paprika en knoflook maak je supereenvoudig met een marinade op basis van olijfolie waar je allerlei heerlijke smaakmakers aan toevoegt zoals gerookt paprikapoeder en knoflook. Dat is weer eens een wat andere manier om piepers op tafel te zetten. Ik serveerde ze met gegrilde zalm en zoete paprika mayonaise. Echt smullen!

Ovenaardappeltjes met paprika en knoflook
Yum! Deze superlekkere aardappeltjes zijn onweerstaanbaar lekker en laten zich goed combineren met bijvoorbeeld vlees en vis. Of je er nou een lekkere hamburger, een steak of een stuk gegrilde vis bij eet, het past allemaal even goed bij elkaar. 

Dit heb je nodig voor de ovenaardappeltjes
met paprika en knoflook

(bijgerecht voor 2 personen)
500-600 gram AH excellent pommes gourmandine
Voor de marinade:
2 eetlepels olijfolie
1/2 theelepel knoflookpoeder
1/2 theelepel gedroogde oregano
1 theelepel zoet gerookt paprikapoeder
1/4 theelepel zout
1/4 theelepel cayennepeper

Zo maak je de ovenaardappeltjes met paprika en knoflook
1. Verwarm de oven 10 minuten voor op 200 graden (electrische oven). Schil de aardappels en snijd ze overlangs in kwarten. Spoel af en dep ze droog.

2. Maak de marinade door alle ingrediënten hiervoor te mengen. Doe de aardappels met de marinade in een ovenschaal en schep om tot de aardappels bedekt zijn met de marinade.

3. Bak de aardappels 25 minuten in de oven. Schep ze voorzichtig om en bak ze nog eens 20-25 minuten.

Serveertips
Combineer deze ovenaardappeltjes met bijvoorbeeld:
Gegrilde maiskolven en gekrilde kip;
– Heerlijk bij deze sloppy joe burgers;
– Zelfgemaakte kip piri piri;
Caribische zalmkoekjes.

Wil je geen updates van Vertruffelijk missen? Like Vertruffelijk dan op Facebook!

untitled-166
Bereiding, foto’s en styling: Dagmar

 

3 Reacties

  • A bite of cravings

    5 april 2017 at 9:05 pm

    Gekruide aardappeltjes uit de oven zijn altijd lekker! Leuk recept! X

  • Corrie

    30 april 2017 at 12:24 pm

    Hallo Dagmar,

    De aardappeltjes zijn heerlijk.
    Een blijvertje dus bij ons.
    Lekker met een gegrild stukje zalm.
    Wij hebben ervan genoten.

    1. Dagmar

      30 april 2017 at 3:18 pm

      Leuk om te lezen Corrie!!

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorig bericht Volgend bericht