Kruidenboter met bloemen

25 maart 2015Dagmar

Eetbare bloemen: ik ben er helemaal dol op. Ze maken een gerecht zo mooi, vrolijk en zomers. Ik kon dan ook niet wachten totdat de eetbare bloemen die ik online bestelde op de deurmat vielen. Mooi hè? De kleurtjes in deze kruidenboter met eetbare bloemen. Ik word er spontaan vrolijk van! Jij ook?

untitled-594
untitled-593
Kruidenboter: een echte klassieker. Extra bijzonder met eetbare bloemen. Uit eigen tuin of eenvoudig online besteld. 

Dit heb je nodig
Een half pakje roomboter (125 gram), op kamertemperatuur

1 klein teentje knoflook, geperst

1 theelepel olijfolie

1 eetlepel verse bieslook, fijngesneden

1 eetlepel verse krulpeterselie, fijngesneden

1 a 2 eetlepels eetbare bloemen naar keuze, fijngesneden*

peper en zout naar smaak

* Je kunt deze onder andere online bestellen bij Bloombites. Tot gebruik prima te bewaren in de koelkast.

Je maakt de kruidenboter met bloemen door alle ingrediënten onder elkaar te mengen. Als je graag mooie schijfjes kruidenboter wilt serveren,  lees dan even verder.

untitled-2
untitled-4
Neem een stukje huishoudfolie en schep de kruidenboter in het midden ervan (zoals op de foto). Vouw de folie dicht en pak de folie aan de uiteinden vast. Rol de boter over de tafel heen en weer totdat er een rolletje ontstaat.Bind de huishoudfolie dicht en knip de uiteinden af. Na minstens een uurtje in de koelkast snijd je er mooie schijfjes van. Mooi he die kleurtjes? Mooi en speciaal om zo kruidenboter te serveren. Bijvoorbeeld bij een bijzondere gelegenheid.

Lijkt dit je een lekker recept? Dan is deze quinoa sushi misschien ook iets voor jou. Of wat dacht je van deze tiramisu met limoncello? Wil je geen updates van Vertruffelijk missen? Like Vertruffelijk dan op facebook!

untitled-166
Bereiding, foto’s en styling: Dagmar

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorig bericht Volgend bericht