Koreaanse mini sla wraps met gehakt

19 maart 2019Dagmar
Blog post

Heb je al eens wraps van sla gemaakt? Laatst zag ik op de website van HelloFresh een lekker recept voor Koreaanse biefstukwraps met groente en daardoor kwam ik op het idee voor deze Koreaanse mini sla wraps met gehakt. Ik ben dol op de Oosterse keuken en ik experimenteer er zoals jullie weten graag op los. Om nog wat meer groente te verwerken verving ik de wraps door sla en in plaats van biefstuk nam ik gemengd gehakt. Het gehakt bracht ik lekker op smaak met o.a. gember, knoflook en rode peper. Want ja Koreaans is volgens mij een soort synoniem voor pittig. Maar je kunt dit gerecht natuurlijk zo pittig maken als jij wilt. Het resultaat? Lekker zoet, kruidig en een tikje pittig gehakt in crunchy sla! O ja, ik maakte er in plaats van zoetzure komkommer en als frisse tegenhanger nog een lekkere zoet-zure wortelsalade met munt bij. En die combinatie…Oef! Onwijs lekker!

Koreaanse mini sla wraps met gehakt

Ik nam de buitenste blaadjes van mini sla romaine om lekker te vullen. Je krijgt dan een soort sla schuitjes die je makkelijk kunt eten zonder bestek. Je zou natuurlijk ook grote bladen sla kunnen nemen en deze net als wraps kunnen oprollen. Ook leuk en lekker! Met de mini sla romaine is het nog een leuk hapje ook!

Koreaanse mini sla wraps met gehakt
Koreaanse mini sla wraps met gehakt: met onderstaand recept maak je een lekker licht hoofdgerecht of serveer deze mini sla wraps bijvoorbeeld als hapje. In het geval dat je gehakt overhoudt zou je hier de volgende dag nog een lekkere salade met de binnenste blaadjes sla van kunnen maken. Misschien een ideetje voor de lunch? Het lijkt me ook lekker om het gehakt uit dit recept te combineren met rijst, zoetzure komkommer en kimchi. Kimchi is trouwens wel ontzettend pittig, maar zo lekker vind ik!
Koreaanse mini sla wraps met gehakt
Je kan deze Koreaanse mini sla wraps met gehakt ook hartstikke leuk als hapje serveren. Leg de gevulde mini sla wraps op een mooie schaal en garneer bijvoorbeeld met wat partjes limoen net zoals op de foto. Ik garneerde de mini sla wraps met wat fijngesneden rode peper, in lucifer grootte gesneden roze watermeloenradijs en een blaadje van een donkerpaars viooltje. Mooi hè?
Koreaanse mini sla wraps met gehakt

Dit recept is overigens gebaseerd op de Koreaanse biefstukwraps met groenten van HelloFresh. Dit recept lijkt me ook erg lekker trouwens!

Ingrediënten voor Koreaanse mini sla wraps met gehakt
(licht hoofdgerecht voor 2 personen)
de buitenste slablaadjes van 2 kropjes mini sla romaine
300 gram (biologisch) half-om-half gehakt
(dit is een ruime hoeveelheid, je houdt waarschijnlijk over)
1 sjalot
1 eetlepel fijngesneden verse gember
1 dikke teen knoflook
1 limoen
2 eetlepels ketjap medja
1/2 grote rode peper met of zonder zaadlijst (meer/minder
naar smaak)
(vloeibare) bakboter
peper en zout naar smaak

voor de zoetzure wortelsalade
2 winterpenen (of ongeveer 250 gram wortel in julienne)
2 eetlepels limoensap
1 eetlepel rijstazijn
1 eetlepel water
3 theelepels fijne suiker
een snufje zout
een paar blaadjes verse munt + eventueel extra om te garneren

Je kan het gerecht naar wens eventueel garneren met wat extra fijngesneden munt, rode peper en watermeloen radijs zoals op de foto. Ik had nog wat eetbare bloemen en kon het niet nalaten dit lekker gerechtje nog even snel hiermee te garneren!

Koreaanse mini sla wraps met gehakt recept
1.
Rasp of snijd de wortels julienne (je kan ze natuurlijk ook julienne gesneden kopen). Voor de zoetzure wortel roer je de suiker door het limoensap met de azijn en water tot deze is opgelost. Breng op smaak met een snufje zout. Meng met de wortels. Snijd een paar blaadjes munt in ragfijne reepjes en schep deze door de zoetzure wortelsalade. Zet tot gebruik afgedekt weg in de koelkast.

2. Snipper het sjalotje fijn, pers de knoflook uit, snijd de rode peper zeer fijn en pers een halve limoen uit. Snijd de andere helft in partjes. Verhit een beetje boter en bak de sjalot glazig met de gember, knoflook en rode peper. Doe het gehakt erbij het bak het rul. Doe de ketjap medja en het limoensap (zo’n 2 eetlepels) erbij. Kruid naar smaak met peper en zout.

Schep wat wortelsalade in de slablaadjes en top af met wat gehakt. Serveer meteen want de slablaadjes zouden snel zacht kunnen worden door de inhoud. Hier was daar overigens geen sprake van want: te lekker en dus zo op! Garneer eventueel met enkele blaadjes munt, fijngesneden rode peper en wat in lucifer grootte gesneden watermeloenradijs. Serveer de achtergehouden limoenpartjes erbij. Het is lekker om een limoenpartje boven het gehakt uit te persen. Njam!

Geniet ervan, Dagmar

Laat je het me weten als je iets vertruffelijks hebt gemaakt hier op de website of op social media? Vind ik superleuk!
Wil je niets Vertruffelijks missen? Volg me dan op social media!

Bereiding, foto’s en styling: Dagmar

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorig bericht Volgend bericht