Koken met kliekjes: Pannekoek met gerookte zalm

8 oktober 2015Dagmar

Heb je ook altijd pannekoeken over? Met deze makkelijke receptjes geniet je ook de volgende dag weer van je pannekoek, maar dan net even anders. Ik geef je een paar lekkere en makkelijke tips om je pannekoeken op te maken. Wat dacht je bijvoorbeeld van een pannekoek met gerookte zalm, rucola en truffelmayonaise? Of een pannekoek met pesto, geroosterde pijnboompitjes, cherrytomaatjes, (buffel)mozzarella en verse basilicum? Niet alleen lekker om mee te lunchen maar ook zeker als avondeten. Zo kun je op verschillende manieren leuk en lekker gebruik maken van je overgebleven pannekoeken.  En mocht je geen pannekoeken overhouden, dan is dit natuurlijk ook een hele leuke manier om je gewone pannekoek op te leuken. 
untitled-207
 Tip 1: beleg een (warme of koude) pannekoek met 50 gram gerookte zalm , wat geroosterde pijnboompitjes  en lepel er wat truffelmayonaise over.  Leg wat rucola in het midden van de pannekoek en je bent ready to go! Ook leuk als voorgerechtje. Je kunt kant-en-klare trufelmayonaise gebruiken of zelf maken met dit vertruffelijk receptje.

untitled-211
Tip 2: smeer een flinke eetlepel crème fraîche over een (warme of koude) pannekoek. Beleg de pannekoek met 50 gram gerookte zalm, geroosterde pijnboompitjes, verse peterselie en wat rucola. Sprenkel wat olijfolie erover en smullen maar. 

En ik heb nog wat meer variatietips voor je:
– Beleg je pannekoek eens met gebakken spekreepjes, zachte geitenkaas, verse spinazie en wat fijngesneden zongedroogde tomaatjes. Mmm!

– Of wat dacht je van een Italiaanse variant met pesto, geroosterde pijnboompitjes, cherrytomaatjes, (buffel)mozzarella en verse basilicum?

– Heb je een etentje en nog wat pannekoeken over? Steek dan met steekring mini pannekoekjes uit en beleg ze met bijvoorbeeld kruidenkaas, zongedroogde tomaatjes, olijfjes of wat je dan ook lekker vindt. Stapel ze op elkaar en garneer met wat verse kruiden of blaadjes sla.

– En waarom niet een pannekoek met rundercarpaccio? Wat plakjes rosbief, Parmezaanse kaas, rucola, pesto of truffelmayonaise en aanvallen maar. Lekker & makkelijk.

– Of combineer de pannekoek met gegrilde courgette, feta en rauwe ham. Ook heel lekker!

Wil je geen updates van Vertruffelijk missen? Like Vertruffelijk dan op facebook!

untitled-166
Bereiding, foto’s en styling: Dagmar
Koken met kliekjes: Pannekoek met gerookte zalm

1 Reacties

  • Maris

    15 oktober 2015 at 6:18 pm

    Dit klinkt heerlijk! Niet dat wij ooit pannenkoeken over hebben…

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorig bericht Volgend bericht