Knolselderij soep met chorizocrumble

16 november 2017Dagmar
Blog post

Deze fluweelzachte knolselderij soep met chorizocrumble is een simpele maar erg lekkere soep. Wat hem zo lekker maakt? De combinatie van fluweelzachte knolselderijsoep met een hint van venkel en de topping van chorizo crumble, geroosterde pijnboompitjes en fijngesneden peterselie. Een prima soepje om op tafel te zetten met bijvoorbeeld de feestdagen (maar ook zeker daarbuiten). In de kommetjes soep met topping zie je de kleuren van de kerst terug (misschien is kerst confetti ook een leuke andere naam door deze topping), extra leuk! Naast het recept geef ik je in dit artikel ook wat serveer- en decoratietips.

Knolselderij soep met chorizocrumble
Knolselderijsoep met een hint van venkel en een topping van chorizocrumble, geroosterde pijnboompitjes en verse fijngesneden peterselie. De toppping is minstens net zo lekker als de soep zelf, dus niet weglaten! 

Knolselderij soep met chorizocrumble
Een lichte soep serveren in kleurig servies zoals deze donkerblauwe kommetjes vind ik persoonlijk mooi. Maar in kleine glaasjes kun je deze soep ook leuk op tafel zetten, kijk maar eens naar de volgende foto.

Knolselderij soep met chorizocrumble
Je kunt deze soep ook in kleine glaasjes serveren, dat ziet er ook hartstikke leuk uit! Dit soepje is een lekker voorgerecht om tijdens de feestdagen op tafel te zetten. Je zou de soep in een grote theepot aan tafel in de borden kunnen schenken, net zoals in een sjiek restaurant. Door een servet vast te binden met wat keukentouw en er een takje rozemarijn bij te steken geef je snel en makkelijk een kerstig tintje aan tafel. 

Ingrediënten voor de knolselderij soep met chorizocrumble
1 knolselderij (gewicht ongeveer 1300 gram ongeschild)
1 venkelknol van ongeveer 250 gram
3 sjalotten
2 teentjes knoflook
2 eetlepels olijfolie
1 eetlepel roomboter
1 liter bouillon van 1 blokje paddestoelenbouillon en 1 blokje groentebouillon
100 ml slagroom
voor de topping heb je nodig:
7 plakjes chirozo van een worst gesneden
wat geroosterde pijnboompitten
wat fijngesneden peterselie

Verder heb je een staafmixer en een zeef nodig.

Recept voor ongeveer 1.2 liter knolselderij soep met chorizocrumble
1. Snipper de sjalotjes en pers de knoflook. Bak ze glazig in de olijfolie en roomboter. Schil en snijd de knolselderij in grove maar gelijke stukken van ongeveer 2-3 cm. Snijd de venkel in ringen.

2. Bak de knolselderij en venkel een paar minuten mee op laag vuur. Schenk de bouillon erbij en kook 15 minuten zachtjes. Pureer de soep. Zeef de soep en vang hem op in een schone pan. Verwarm met de slagroom en kruid naar wens met peper en zout.

3. Voor de chorizo crumble bak je de plakjes chorizo zonder vetstof in een koekenpannetje met anti-aanbak laag krokant. Laat uitlekken op keukenpapier. Gooi het vrijgekomen vet niet weg maar doe bij de soep. Snijd de chorizo tot een crumble. Garneer de soep met de toppings en serveer meteen.

Wil je niets Vertruffelijks missen? Volg me dan op social media!

Geniet ervan, Dagmar

Bereiding, foto’s en styling: Dagmar

 

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorig bericht Volgend bericht