• Categorie: Vlees
  • Gepubliceerd op: februari 24, 2017
  • Geschreven door:

Deze kip saté burgers  maak je makkelijk zelf met behulp van een keukenmachine. Ben je ook zo gek op kip saté? Dan is dit de burger voor jou! Hoe je de kip saté burgers maakt? Nou heel simpel. Eerst hak je ui, knoflook, rode peper en gember fijn in de keukenmachine. Daarna  doe je kipdijfilet erbij en hak je deze ook fijn. Je brengt het kippenvlees mengsel vervolgens verder op smaak met oestersaus, tamarinde, en koriander. Ei en paneermeel zorgen ervoor dat je prima burgers kunt vormen. De panko (een soort Japans grof paneermeel) waar je de burgers nog even door wentelt zorgt tenslotte voor een lekkere crunchy kip burger. Bouw vervolgens je kip saté burger door een hamburgerbroodje te beleggen met komkommer, de zelfgemaakte kip burger, saté saus en gebakken uitjes. Nomnomnom!

Kip saté burgers
Leuk en lekker: deze lekkere kip saté burgers maak je gewoon zelf van kipdijfilet. Dat is wat vetter en malser dan kipfilet en dus perfect voor een zelfgemaakte kip burger! 

Dit heb je nodig voor de kip saté burgers
(hoofdgerecht voor 4 personen)
400 gram kipdijfilet reepjes (of kipdijfilet zonder bot in stukjes gesneden)
4 hamburgers broodjes
1 ui in grove stukken gesneden
2 teentjes knoflook
1 cm verse geschilde gember
1 grote rode peper zonder zaadlijst
1/2 theelepel gemalen koriander
1/4 theelepel tamarindepasta
1/2 theelepel oestersaus
1/2 theelepel zout
1 eierdooier
4 eetlepels paneermeel
panko
1x dit saté saus recept
naar wens: cassave, gebakken uitjes en komkommer ter garnering
neutrale olie

Zo maak je de kip saté burgers
1. Hak de ui, knoflook, gember en rode peper fijn in de keukenmachine. Schraap zo nodig de zijkanten een paar keer schoon en hak tot de ui, knoflook, gember en peper in kleine stukjes zijn gehakt. Dit ruikt al geurig en pittig, toch? (Het pittige valt trouwens reuze mee. Houd je er absoluut niet van? Laat de rode peper dan gewoon weg). Doe de kipdijfilet reepjes erbij. Doe de koriander, oestersaus, zout en tamarinde erbij. Hak zeer fijn tot een glad mengsel.

2. Doe de eierdooier en paneermeel erbij en mix tot alle ingrediënten goed gemengd zijn. Vorm 4 burgers en wentel deze in panko.  Bak de burgers 15-20 minuten gaar en goudbruin in wat olie. Als je twijfelt of ze gaar zijn snijd er dan een klein stukje uit om de gaarheid te controleren.Maak ondertussen de saté saus.

3. Bouw de kip saté burgers: beleg de hamburgerbroodjes met komkommer, de kip burger, saté saus en gebakken uitjes.

Kip saté burgers
Een lekker hamburgerbroodje met komkommer, een zelfgemaakte kipburger en een royale sauslepel saté saus. Top af met wat gebakken uitjes en je kip saté burger is een feit! Lekker met kroepoek en frietjes. Wat atjar lijkt me trouwens ook lekker op deze burgers. 

Wil je geen updates van Vertruffelijk missen? Like Vertruffelijk dan op Facebook!

untitled-166

Bereiding, foto’s en styling: Dagmar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Over vertruffelijk

Hallo, mijn naam is Dagmar, leuk dat je een kijkje neemt op vertruffelijk.nl! Op deze site deel ik een aantal van mijn favoriete recepten met je want ze zijn te lekker om voor mij alleen te houden. Ook zul je wat leuke nieuwtjes en artikels op het gebied van eten vinden. Veel plezier en vooral...eet smakelijk!

Copyright

Alle tekst, foto's, video's en illustraties op deze website zijn gemaakt door en eigendom van Vertruffelijk tenzij anders vermeld.

Het inhoudelijk overnemen van teksten, kopiëren van beeldmateriaal of het verspreiden van materiaal anders dan via de door Vertruffelijk aangeboden sociale media kanalen is niet toegestaan zonder schriftelijke toestemming.

Het printen van recepten is uitsluitend toegestaan voor eigen gebruik.

Copyright © 2015 Vertruffelijk