Kersttafel decoratie tips + DIY foodie gifts!

19 december 2020Dagmar
Blog post

Dat dit jaar de feestdagen er heel anders uitzien is wel duidelijk. Persoonlijk vind ik het daarom extra leuk om stil te staan bij wat wel kan en wat ik waardeer. En dat vertaal ik in dit jaar in een extra bijzonder gedekte kersttafel met mijn naasten. In dit artikel geef ik je leuke tips voor het decoreren van jouw kersttafel en geef ik je leuke ideetjes voor zelfgemaakte culinaire cadeautjes. Zo wordt Kerst 2020 ondanks alles extra leuk en bijzonder!

Ben je ook zo dol op een sfeervolle gedekte tafel? Met de tips en tricks in dit artikel maak je er extra bijzondere feestdagen van dit jaar! Lees snel verder!
Groen, goud en zwart. Dat is een prachtige (kerstige) kleurencombinatie! De basis is een linnen tafellaken met een groene loper en een rechthoekig geknipte placemat van mooi donkergroen cadeaupapier met een gouden print. Daarop weer een ronde placemat van zwart gekleurd zeegras. Natuurlijke materialen zorgen voor dynamiek en sfeer. Op het bordje een leuk stervormig schaaltje met daarin een cadeautje: zelfgemaakte groene pesto. Eraan een leuk cadeaulabeltje vastgemaakt met een gouden lintje. Extra leuk om iets wat je in het menu verwerkt cadeau te doen. Zo kan iedereen thuis nog eens nagenieten van het heerlijke kerstdiner. Hoe leuk is het cadeaulabel ‘ho ho ho’ op het bord? Van het cadeaupapier dat ik heb gebruikt als placemat heb ik ook nog leuke onderzetters voor het wijnglas geknipt. Hiervoor teken je op de achterkant van het cadeaupapier met behulp van de voet van het glas een cirkel en die knip je uit. Leuk he? Je kan ook een leuke loper maken van cadeaupapier trouwens. Wist jij dat je de kersttafel zo leuk kunt decoreren met cadeaupapier en toebehoren?
Leuk: het kerstmenu klaarleggen bij elk bord. Dit menu is gemaakt van een kaart ingepakt in mooi cadeaupapier en daarop een smallere strook ander leuk cadeaupapier met daarop het menu geschreven. Vastgemaakt met zo’n leuk klemmetje en op de achterkant met wat plakband. Het menu ligt op een cadeauzakje met een superleuke sticker! Suggestie voor erin: een persoonlijk geschreven kaart met wat je waardeert in de ander. Is dat niet een bijzonder, leuk en onbetaalbaar cadeautje?
Hoe leuk is deze sfeervolle gedekte tafel? Hier zie je een zelfgemaakt likeurtje als cadeautje op het bord liggen. Je kunt natuurlijk ook een flesje vullen met jouw zelfgekochte lievelingslikeur. Ook een hartstikke leuk cadeautje. Zeker als er een mooie herinnering aan vastzit die je deelt met je tafelgenoten. Nog een tip: decoreer je kersttafel net zoals op de foto met items van verschillende hoogten en van verschillende texturen. Dat zorgt voor een uitnodigende en leuke look!
Houd je wat meer van pastelkleurjes? Dan kun je je hart ophalen met deze gedekte tafel. Ook hier is weer de basis een wit linnen tafellaken. Dit keer met een naturel gekleurde ronde placemat van zeegras. Erop een groot bord met daarop een lichtblauw gekleurd bord. Op het bord een leuk cadeauzakje met een superleuke (aangepaste) tekst! Erin kun je allerlei zelfgemaakt lekkers doen. Bijvoorbeeld lekkere roomboterkoekjes met gember en kaneel, witte chocolade bonbons met amerena kers en kaneel of feestelijke speculaas rotsjes! Rechts zie je een zelfgevouwen bestekzakje van leuk roze cadeaupapier met gouden vierkantjes. Steek er een stervetje in met wat bestek en je hebt een hartstikke leuk DIY bestekzakje!
Het leuke cadeauzakje met een andere aangepaste tekst met lekkere koekjes voor erin. Ook leuk om dit bij de koffie ter afsluiting van het diner te doen! Ook hier weer een leuk multifunctioneel roze cadeaulabel met de tekst ‘ho ho ho’. Links zie je een stukje van een andere zelfgemaakte menukaart met bijpassend cadeaupapier. De roze sterren zijn zwart aan de andere kant en heb ik ook gebruikt bij de groene/zwart/gouden kersttafel. Het lichtblauwe bordje dat je hier ziet heb ik trouwens zelfgemaakt tijdens een keramiek workshop!
Dit is een persoonlijke favoriet: een wat simpelere gestylde kersttafel waarin natuurlijke materialen in the spotlight staan. Opnieuw het linnen tafellaken als basis met daarop een ronde placemat van naturel zeegras. Erop dit keer een eigentijds wit bord met een opstaand randje en het mat goudkleurig bestek er schuin speels opgelegd. Mooi glaswerk, een linnen servet, kaarsjes en je hebt binnen no-time een sfeervolle eigentijdse kersttafel!
Het donkerroze droogbloemetje en de schapenvacht gedrapeerd over de eetkamerstoel maken dit plaatje helemaal af. Ik hoop dat ik je leuke inspiratie voor het decoreren van jouw kersttafel heb kunnen geven plus ideetjes voor leuke zelfgemaakte culinaire cadeautjes die het helemaal afmaken. Ik hoop dat je dit leuke tips en tricks vond en hoop dat ze bijdragen aan fijne feestdagen. Ik wens jou en je naasten hele fijne dagen toe!

Wil je geen updates van Vertruffelijk missen? Like Vertruffelijk dan op social media!

untitled-166

Tekst, foto’s en styling: Dagmar  
NB: dit artikel kwam tot stand in samenwerking met Esther van Leuke Lintjes. Het cadeaupapier en de aanverwante cadeau items zijn verkrijgbaar in haar webwinkel www.leukelintjes.nl Het linnen, servies, bestek, glaswerk e.d. is privé bezit van Dagmar.

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorig bericht Volgend bericht