Kalfsmuis tartaar met truffelmayonaise

7 juli 2018Dagmar
Blog post

Als je me een beetje volgt dan heb je ongetwijfeld al vaker verschillende versies van steak tartaar voorbij zien komen. Toen ik na een bezoekje aan de Hanos in het trotse bezit was van een mooi stuk kalfsmuis kon ik de verleiding niet weerstaan en maakte ik o.a. deze kalfsmuis tartaar met truffelmayonaise en parmezaan. Simpel en lekker. Omdat ik ook dol ben op eetbare bloemen leefde ik me ook uit met wat van de eetbare bloemen uit eigen tuin.  Dit is het resultaat: simpel, mooi en lekker. Was alles maar zo simpel (en lekker!).

Kalfsmuis tartaar met truffelmayonaise
Foto: kalfsmuis tartaar met truffelmayonaise, Parmezaan, sla, een cress van de Hanos (weet niet meer welke) en eetbare bloemen. 

Kalfsmuis tartaar met truffelmayonaise
Gerechten met eetbare bloemen zijn zo mooi en leuk om je gasten mee te verrassen! Ik ben dol op eetbare bloemen en maak er ontzettend graag gerechtjes mee op. 

Ingrediënten voor Kalfsmuis tartaar met truffelmayonaise
(voorgerecht voor 1 persoon)
90 gram kalfsmuis
1 flinke theelepel truffelmayonaise
1 theelepel fijn geraspte Parmezaan
peper en zout

om het af te maken: wat toefjes tricolor kluitsla en eetbare bloemen naar wens

Tip: nog lekkerder met wat getoaste stukjes brioche!

Kalfsmuis tartaar met truffelmayonaise recept
Dep de kalfsmuis droog met keukenpapier.Snijd de kalfsmuis in zeer kleine stukjes. Ik deed dat door eerst plakjes te snijden, deze vervolgens in reepjes en daarna in blokjes. Het is belangrijk dat je snel werkt zodat het vlees zo koel mogelijk blijft. Je kan ook een soepbord vullen met ijs en hierop nog een soepbord te zetten. Schep hier de fijngesneden kalfsmuis in en breng naar wens op smaak met versgemalen peper en zout, de truffelmayonaise en Parmezaan. Gebruik een kookring om de tartaar mooi op het bord te scheppen.  Spuit eventueel wat extra puntjes truffelmayonaise op het bord. Versier eventueel met de sla en eetbare bloemen en serveer meteen.

Laat je het me weten als je iets vertruffelijks hebt gemaakt hier op de website of op social media? Vind ik superleuk!
Wil je niets Vertruffelijks missen? Volg me dan op social media!

Geniet ervan, Dagmar

Bereiding, foto’s en styling: Dagmar

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorig bericht Volgend bericht