Japanse gegrilde tonijn met wokgroente

15 augustus 2018Dagmar
Blog post

Maak deze Japanse gegrilde tonijn met wokgroente als je zin hebt in een lekker en lichte hoofdmaaltijd. Het is lekker om tonijn te grillen met wat typisch Japanse kruiden. Wok er supersnel wat prei, shiitake, wortel en spitskool bij dan heb je samen met wat rijst supereasy een superlekker maaltje voor je neus staan. Enjoy!

Japanse gegrilde tonijn met wokgroente
Japanse gegrilde tonijn met wokgroente: lekker, simpel en snel. 

Japanse gegrilde tonijn met wokgroente
Tonijn kun je perfect grillen. Naast dat dit lekker snel is en je minder vetstof hoeft te gebruiken en daardoor minder calorieën toevoegt voeg je daarmee een lekker grillsmaakje toe. Met andere woorden minder calorieën, meer smaak. 

Ingrediënten voor Japanse gegrilde tonijn met wokgroente
(licht hoofdgerecht voor 1 persoon)
100 gram tonijnsteak
1 eetlepel wokolie
1/2 theelepel shichimi togaroashi (kruidenmix van Jonnie Boer)
100 prei in halve ringen
100 gram shiitake gehalveerd, grote exemplaren in 4 stukken gesneden
50 gram spitskool in dunne reepjes
50 gram wortel in julienne
60 gram basmatirijst
peper en zout

Japanse gegrilde tonijn met wokgroente recept
1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar in ruim gezouten water.

2.  Spoel de tonijn af met koud water en dep droog. Laat 5 minuten op kamertemperatuur komen. Bestrijk de tonijn dun met wat olie en kruid met met shichimi togaroashi. Grill 1.5/2 minuten aan beide kanten op een hete grill. Kruid naar smaak met een beetje zout.

3. Verhit de wok met de rest van de olie en wok de groente zodra de olie begint te walmen. Wok de groente kort en krachtig gaar. Kruid naar smaak met peper en zout.

Serveer de tonijn meteen op het bedje met gewokte groente en rijst.

Laat je het me weten als je iets vertruffelijks hebt gemaakt hier op de website of op social media? Vind ik superleuk!
Wil je niets Vertruffelijks missen? Volg me dan op social media!

Geniet ervan, Dagmar

Bereiding, foto’s en styling: Dagmar

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorig bericht Volgend bericht