Italiaanse tomaatjes met kaas uit de oven

23 mei 2020Dagmar
Blog post

Laatst heb ik wat restjes opgemaakt en zo ontstonden deze lekkere Italiaanse tomaatjes uit de oven. Ik combineerde wat zoete cherry tomaatjes met wat buffelmozzarella, provolone, rode ui, Italiaanse kruiden en olijfolie. Na een klein half uurtje in de oven was dit smakelijk bijgerechtje al klaar. Ik strooide er wat basilicum blaadjes uit eigen tuin over en was aangenaam verrast hoe lekker dit gerechtje was!

Met restjes ontstaan vaak lekkere gerechtjes, toch? Zoals deze Italiaanse tomaatjes uit de oven met rode ui, buffelmozzarella, provolone, Italiaanse kruiden en olijfolie.
De Italiaanse tomaatjes combineerde ik met gepofte aardappeltjes van de bbq en deze medium rare reverse sear côte de boeuf van de bbq. Een hele lekkere combi!
Zin om dit lekker bijgerechtje te maken? Lees dan snel verder!

Ingrediënten voor Italiaanse tomaatjes uit de oven
(bijgerecht voor 1 persoon)
2 handjes zoete cherry tomaatjes
60 gram gescheurde buffelmozzarella
1 kleine rode ui in halve ringen
wat geraspte provolone
wat Italiaanse kruiden
olijfolie
om te garneren wat basilicumblaadjes

 Italiaanse tomaatjes uit de oven recept
Verwarm de oven voor op 175 graden (hetelucht). Was de tomaatjes en dep ze droog. Doe ze in een ovenschaaltje en vet ze in met wat olijfolie. Verdeel de buffelmozzarella en rode ui over de tomaatjes. Bedek de tomaatjes met een laagje fijngeraspte provolone. Strooi hier wat Italiaanse kruiden over en sprenkel nog een klein beetje olijfolie erover. Bak de tomaatjes ongeveer 25 minuten. Strooi wat basilicumblaadjes over het ovengerechtje en serveer meteen.

Laat je het me weten als je iets vertruffelijks hebt gemaakt hier op de website of op social media? Superleuk!
Wil je niets Vertruffelijks missen? Volg Vertruffelijk dan op social media!

Geniet ervan, Dagmar

Bereiding, foto’s en styling: Dagmar

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorig bericht Volgend bericht