Indische gehaktballetjes uit de slowcooker

19 augustus 2017Dagmar
Blog post

Indische gehaktballetjes uit de slowcooker, met een lekkere ketjap saus. Een nieuwe favoriet hier in huis! Lekker als hoofdgerecht met bijvoorbeeld (basmati)rijst of brood. Maar ook erg lekker als borrelhapje tijdens een feestje. Mmm! Om deze gehaktballetjes te maken breng je het gemengde gehakt op smaak met o.a. ui, knoflook en sambal, rol je er gehaktballetjes van en gaar je ze in een ketjap saus. Na twee uurtjes haal je deze heerlijke Indische gehaktballetjes uit de slowcooker. Nog even het sausje binden en dan kun je eindelijk aanvallen! 

Indische gehaktballetjes uit de slowcookerIndische gehaktballetjes uit de slowcooker
Sinds ik een slowcooker heb experimenteer ik er lustig op los. Al snel besloot ik deze Indische gehaktballetjes te proberen. En met succes! Geïnspireerd op een recept van Danny Jansen.

Ingrediënten voor de Indische gehaktballetjes
(hoofdgerecht voor 4 personen of als borrelhapje)
600 gram gemengd gehakt
1 kleine ui
1 theelepel knoflookpuree
1/2 theelepel sambal oelek
1 eierdooier
zout en peper
Voor de saus: 125 ml ketjap medja, 1 theelepel fijngesneden gember, 1 theelepel knoflookpuree en 2 eetlepels oestersaus.
Verder heb je op het eind van de bereiding wat maizena nodig om de saus te binden.

Indische gehaktballetjes recept
1. Snipper de ui zeer fijn. Meng in een kom de gesnipperde ui, gehakt, 1 theelepel knoflookpuree, zout, peper, eierdooier en de 1/2 theelepel sambal oelek. Vorm gehaktballetjes.  Maak de saus door alle ingrediënten te mengen en giet deze in de slowcooker. Leg hier de gehaktballetjes in (ik bakte ze dus niet aan, en dat ging prima). Gaar op de hoge stand gedurende 2 uurtjes. Schep de balletjes voorzichtig om na 1 uur. Mocht er eentje kapot gaan  hierbij (zoals hier) dan is die voor de kok. Als de Indische gehaktballetjes klaar zijn schep je ze uit de saus. Bind de saus met een maizena papje. Serveer de gehaktballetjes met de ketjap saus.

Indische gehaktballetjes uit de slowcooker
Deze Indische gehaktballetjes zijn bijvoorbeeld lekker met rijst of brood. Maar ook erg lekker als borrelhapje. Met dit recept maak je ongeveer 24 Indische gehaktballetjes.


Er staan nog meer lekkere slowcooker recepten op Vertruffelijk. Zoek op ‘slowcooker’ in de zoekbalk helemaal bovenin om ze te ontdekken! 

Lijkt dit je een lekker recept? Dan is deze lasagna bolognese misschien ook wat voor je.

Wil je niets Vertruffelijks missen? Volg me dan op social media!

untitled-166

Bereiding, foto’s en styling: Dagmar

2 Reacties

  • Ine van der

    22 november 2019 at 1:41 pm

    Ik heb ze gemaakt. Ik heb een dubbelle portie gemaakt. Voor de saus heb ik iets minder dan het dubbele gebruikt. Voor de ballen zelf wel het dubbele. Ik had nog een half zakje nasi kruiden speciaal (Honig) dus dat heb ik ook door de ballen gedaan.
    Ik heb geen maizena papje gebruikt om de jus te binden, maar heb de saus met Knorr doseerbare jus poeder gebonden. Dat geeft een iets zachtere saus en héél lekker. Ik had ruim 30 balletjes en heb ze gebruikt als borrelhapje, snack bij lunch, op brood en als vlees bij een overheerlijke maaltijd (spitskool/uien paprika en aardappelpuree en bij de nasi). En af en toe een balletje zo uit de pan..om te proeven natuurlijk:-) Een aanrader!
    Iedereen vond ze héérlijk. Volgende week maar weer…

    1. Dagmar

      10 december 2019 at 9:49 pm

      Klinkt heerlijk Ine! Dat van de nasi kruiden heb ik ook al gehoord en dat ga ik ook zeker eens proberen 🙂

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorig bericht Volgend bericht