• Categorie: Zoet
  • Gepubliceerd op: april 26, 2017
  • Geschreven door:

Maak ijs in 5  minuten met maar 3 ingrediënten: yoghurt, bevroren fruit en zoetstof! Je hebt er geen ijsmachine voor nodig en je hoeft ook niet urenlang ongeduldig te ijsberen voor de diepvriesdeur. Doe dikke yoghurt met bevroren fruit naar keuze plus wat zoetstof of suiker in een keukenmachine, mix tot het fruit is fijngemalen en je zelfgemaakt ijs is al klaar! Ik kwam op het idee om dit zelf te proberen toen ik deze techniek op instagram voorbij zag komen. Toen ik laatst een lekker maar licht toetje wilde maken probeerde ik het uit en was meteen verkocht. Echt smullen. Probeer het zelf ook eens!

IJs in 5 minuten
IJs in 5 minuten
IJs in 5 minuten
IJs binnen 5 minuten, yesss! Mmm! Ziet dit yoghurt ijs er niet heerlijk uit? Nou, ik kan je vertellen dat het dat ook ècht is! De variant op de foto’s heb ik gemaakt met aardbei, blauwe bes, kers, braam, framboos en rode bes (doosje mixfruit uit de diepvries). Het resultaat is romig, licht zoet fris yoghurt ijs bomvol fruit. Ik kan niet wachten om dit ijs met andere soorten fruit te maken! 

Dit heb je nodig voor zelfgemaakt ijs in 5 minuten
(nagerecht voor 2-3 personen)
325 gram dikke yoghurt (bijvoorbeeld Jersey)
250 gram bevroren fruit naar keuze (ik gebruikte AH diepvries zomerfruit)
6 theelepels stevia poeder (of andere zoetstof danwel suiker naar wens)

Tip: houd eventueel wat bevroren fruit achter om mee te decoreren.

Wil je geen updates van Vertruffelijk missen? Like Vertruffelijk dan op Facebook!

untitled-166

Bereiding, foto’s en styling: Dagmar
Geïnspireerd door deze instagramfoto van Anita Martens
NB: de yoghurt waar ik dit gerecht mee maakte zat in de foodybox Pasen die ik mocht ontvangen en is afkomstig van Jersey.

4 Responses to IJs in 5 minuten

  1. Bij mij wordt zo’n yoghurtijs altijd veel te hard als ik het invries, maar ik denk dat ik gewoon te weinig yoghurt gebruik in vergelijking met het fruit. (oopsie!) Binnenkort maar een nieuwe poging wagen. Het is wel altijd superlekker he! X

  2. Jessica schreef:

    Jaaa heerlijk! En gezond 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Over vertruffelijk

Hallo, mijn naam is Dagmar, leuk dat je een kijkje neemt op vertruffelijk.nl! Op deze site deel ik een aantal van mijn favoriete recepten met je want ze zijn te lekker om voor mij alleen te houden. Ook zul je wat leuke nieuwtjes en artikels op het gebied van eten vinden. Veel plezier en vooral...eet smakelijk!

Copyright

Alle tekst, foto's, video's en illustraties op deze website zijn gemaakt door en eigendom van Vertruffelijk tenzij anders vermeld.

Het inhoudelijk overnemen van teksten, kopiëren van beeldmateriaal of het verspreiden van materiaal anders dan via de door Vertruffelijk aangeboden sociale media kanalen is niet toegestaan zonder schriftelijke toestemming.

Het printen van recepten is uitsluitend toegestaan voor eigen gebruik.

Copyright © 2015 Vertruffelijk