Hotteok: Koreaanse gevulde pannenkoekjes

Enthousiast geworden door de aanstekelijke en smakelijke verhalen van een jonge wereldreizigster maakte ik hotteok: Koreaanse gevulde pannenkoekjes. Typisch Koreaans street food met allerlei lekkere vullingen. Ik maakte traditionele hotteok met een zoete vulling van in dit geval basterdsuiker, kaneel en gehakte chocolade pinda’s. De suiker smelt tijdens het bakken en wordt een heerlijke siroop. De wat dikkere stevigere pannenkoekjes worden gebakken in hete olie en dat lekker! Geen wonder dat dit een erg populair Koreaans street food gerechtje is!






Ingrediënten voor hotteok
(voor 8 kleine pannenkoekjes)
voor het deeg (houd rekening van een rijstijd van 1 uur)
350 gram bloem
250 ml warm water
2 theelepels gedroogde gist
2 eetlepels fijne kristalsuiker
1/2 theelepel zout
1 eetlepel plantaardige olie
voor de vulling
90 gram donkerbruine basterdsuiker
1 theelepel kaneelpoeder
3 eetlepels chocolade pinda’s (grof gehakt)
verder nodig
huishoudfolie
plantaardige olie
extra bloem
spatel
Hotteok recept
1. Meng in een grote kom het warme water met de gist, suiker, zout en olie. Doe de bloem erbij en meng tot een dik kleverig beslag dat een samenhangend deeg vormt. Dek de kom af met plastic folie en laat een uur rijzen. Na een uur is het deeg/beslag ongeveer verdubbeld. Druk het deeg/beslag plat en laat nog 10 minuten staan. Maak ondertussen alvast de vulling door alle ingrediënten hiervoor te combineren.
2. Bestuif het werkblad (en je handen!) met flink wat bloem en stort het deeg/beslag erop. Verdeel het deeg/beslag in 8 gelijke stukken. Druk elk stukje plat, verdeel per hotteok ongeveer 2 eetlepels vulling en druk dit plat. Vouw dicht en bak de hotteoks in porties in hete olie. Leg de hotteok met de dichtgevouwen kant in de pan en draai en hem na ongeveer 30 seconden om. Druk het pannenkoekje dan meteen plat met behulp van een spatel. Bak rondom goudbruin.
Laat je het me weten als je iets vertruffelijks hebt gemaakt hier op de website of op social media? Superleuk!
Wil je niets Vertruffelijks missen? Volg Vertruffelijk dan op social media!

Bereiding, foto’s en styling: Dagmar