Herten stoofpotje met port en bacon

22 januari 2020Dagmar
Blog post

Laatst heb ik een wild stoofpotje met chili en chocolade gemaakt met hertenvlees. Omdat ik nog hertenvlees over had besloot ik het eens te combineren met port en bacon. Dat bleek een goede combinatie! Stevige kost voor de koude herfst- en wintermaanden. Lekker met bijvoorbeeld gebakken aardappels en stoofpeertjes. Mmm, dat wordt smullen!

Zin om dit herten stoofpotje met port en bacon te maken? Lees dan snel verder!

Ingrediënten voor herten stoofpotje met port en bacon
(hoofdgerecht voor 4 personen)

1 kg hertenstoofvlees (in blokjes van 2-3 cm)
150 gram bacon reepjes
bloem
2 dikke winterpenen (geschrapt en in schijfjes)
4 kleine uien (in halve ringen gesneden)
4 eetlepels tomatenpuree
450 ml ruby port
2 runderbouillonbokjes
4 laurierblaadjes
1/2 theelepel jeneverbessen
wijnazijn
vloeibare bak- en braadboter
olijfolie
peper en zout

Herten stoofpotje met port en bacon recept
1.
Dep het vlees droog met keukenpapier. Kruid met peper en zout en bestuif het vlees met een paar eetlepels bloem. Bak het vlees in porties rondom aan in de vloeibare bak- en braadboter. Voeg tussendoor opnieuw boter toe. Schep de laatste portie uit de pan en voeg wat olijfolie toe.

2. Bak de wortel en ui een beetje zacht samen met de bacon reepjes. Oef dat ruikt al lekker. Bak vervolgens de tomatenpuree 2-3 minuten mee. Voeg een scheutje wijnazijn toe. Doe het hertenvlees weer in de braadpan. Schenk de port erbij + 1.5 liter water. Voeg ook de bouillonblokjes, jeneverbessen en laurierblaadjes toe. Kruid licht met peper en zout.

3. Breng aan de kook. Zet vuur laag en laat het stoofpotje ongeveer anderhalf uur zachtjes pruttelen met het deksel driekwart op de pan. Roer af en toe en let erop dat er niet teveel vocht verdampt (dan voeg je wat extra water toe). Kruid af met peper en zout naar smaak. Verwijder de laurierblaadjes en jeneverbessen. Smul ze!

Laat je het me weten als je iets vertruffelijks hebt gemaakt hier op de website of op social media? Superleuk!
Wil je niets Vertruffelijks missen? Volg Vertruffelijk dan op social media
!

Geniet ervan, Dagmar

Bereiding, foto’s en styling: Dagmar

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorig bericht Volgend bericht