
Heerlijke tomaten mascarpone pastasaus
Deze pastasaus maakte ik toen we midden in een verhuizing zaten en weinig zin en tijd hadden om te koken. Maar man o man, wat is deze toevallig geïmproviseerde saus lekker! Het is mijn nieuwe favoriete pastasaus
Deze pastasaus maak je op basis van o.a. semi gedroogde tomaten en mascarpone. Bij ons een echte hit! Leuk om snel, simpel en zo makkelijk zelf een heerlijke tomatensaus te maken. Door er nog wat mascarpone onder te roeren maak je de saus lekker romig. De saus heeft eigenlijk niet meer nodig dan wat pasta en versgeraspte Parmezaanse kaas. Maar je kunt de saus natuurlijk ook prima naar wens combineren met bijvoorbeeld vlees, gevogelte, vis en/of groente.
Dit heb je nodig voor deze heerlijke tomaten mascarpone pastasaus
(ongeveer 300 ml, voor 2-3 personen)
60 gram AH excellent semi gedroogde tomaten
1 grote ui
2 teentjes knoflook
3 eetlepels tomatenpuree
2 eetlepels mascarpone
1 eetlepel olijfolie
100 ml water
peper en zout naar smaak
Voor erbij: versgeraspte Parmezaanse kaas
Zo maak je de tomaten mascarpone pastasaus
1. Maal de ui, knoflook en tomaten fijn in een keukenmachine en bak aan in de olijfolie. Ontzuur de tomatenpuree door deze 2-3 minuten mee te bakken. Schenk het water erbij, laat even doorkoken en pureer.
2. Roer de mascarpone door de saus en klaar ben je. Breng naar wens op smaak met peper en zout. Een heerlijke basis voor je pasta. Oef. Ik kan niet wachten om een keer lasagna te maken met deze saus!
Serveren: serveer de pastasaus met wat versgeraspte Parmezaanse kaas. En pasta natuurlijk!
Deze romige pastasaus combineerde ik met wat pasta tot een heerlijk vegetarisch Italiaans feestmaaltje. Deze heerlijke tomaten mascarpone pastasaus staat binnen 15 minuten op tafel. Nomnomnom!
Lijkt dit je een lekker recept? Deze lasagna bolognese is ook een echte aanrader! Mocht je nog op zoek zijn naar een lekkere vegetarische lasagna? Check deze lasagna met pompoen en spinazie dan eens.
Wil je niets Vertruffelijks missen? Volg me dan op social media!