Heerlijke langoustines van de plancha

24 augustus 2019Dagmar
Blog post

Wauw, wat zijn dit heerlijke langoustines van de plancha! Ik vette de gehalveerde langoustines in met wat lekkere olijfolie met knoflook en wat peterselie. Héél simpel dus. Omdat langoustines zacht van smaak zijn zou je ze al snel kunnen overpoweren met een wat meer uitgesproken toevoeging van smaken. Dus ik hield het simpel. Door ze te bereiden op een plancha (gietzijzeren bakplaat) komt er een geweldig lekker rooksmaakje aan de zachte en ietwat zoete smaak van de langoustines. Superlekker, supersnel en supersimpel! Dit ga ik beslist vaker maken! Had ik dit maar eerder gemaakt!

Langoustines
Langoustines zijn kleine zeekreeftjes en hebben een heerlijke ietwat zoete kreeftsmaak. Superlekker!

Gemarineerde langoustines
Ik maakte een hele simpele marinade van lekkere knoflook olijfolie met wat gedroogde peterselie en voorzag hiermee het vlees van de gehalveerde langoustines. Wat een mooie ingrediënten om te bereiden deze langoustines!

Heerlijke langoustines van de plancha
Je hoeft de langoustines maar heel even te grillen en ze zijn al klaar. Door ze te bereiden op een gietijzeren plaat krijg je een erg lekker rokerig smaakje. Dat maakt deze langoustines nog lekkerder!

Heerlijke langoustines van de plancha
Heerlijke langoustines van de plancha: supersimpel, supersnel en superlekker! Ze zijn een perfect gerechtje om te maken als je een etentje geeft want ze zijn snel klaar en ontzettend lekker. Het meeste tijd ben je kwijt aan het voorbereiden, hoewel dat ook best meevalt. De hoeveelheid in dit recept vormt een regulier royaal voorgerecht. Je zou ook 3 langoustines per persoon kunnen aanhouden bij een etentje van meerdere gangen. Er zit jammergenoeg niet veel vlees in langoustines. Dat vind ik echt jammer want ze zijn zo lekker!

Heerlijke langoustines van de plancha
Tip: bestel en koop langoustines bij je visboer. Hoe verser, hoe beter want lekkerder, mmm! 

Ingrediënten voor heerlijke langoustines van de plancha
(royaal luxe voorgerecht voor 1 persoon)
6 kraakverse langoustines
2 theelepels olijfolie met knoflook van goede kwaliteit + 1/4 theelepel gedroogde peterselie
olijfolie

Verder heb je een plancha (of grill) nodig + een bakkwastje

Heerlijke langoustines van de plancha recept
Vet de plancha lichtjes in met olijfolie. Verwijder de pootjes van de langoustines. Halveer de langoustines (tussen de ogen) met een scherp mes (let op: voorzichtig, je kan snel uitschieten). Snijd de kop eraf. Verwijder het darmkanaal, spoel ze af en dep de langoustines droog. Bestrijk ze met de knoflook-peterselie olijfolie. Leg ze met de schaalkant ongeveer 1 tot anderhalve minuut op de plancha. Bak ze vervolgens ongeveer een halve minuut op de vleeskant. Serveer ze meteen.

Laat je het me weten als je iets vertruffelijks hebt gemaakt hier op de website of op social media? Vind ik superleuk!
Wil je niets Vertruffelijks missen? Volg me dan op social media!

Geniet ervan, Dagmar

Bereiding, foto’s en styling: Dagmar

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorig bericht Volgend bericht