Deze café liégeois proefde ik voor het eerst bij Restaurant Gaar in Meerssen en was meteen in de zevende hemel. Dit hemels drankje is zo lekker dat het verboden zou moeten worden! Eenmaal thuis kon ik dan ook niet wachten om de smaken uit te werken in een recept en dat is erg goed gelukt! Zelfs mijn favoriete Starbucks dranje – karamel frappucino – kan niet tegen deze heerlijke ijskoffie met karamel op. En nog een plus:  met behulp van een blender of staafmixer draai je hem binnen no-time in elkaar. Je hebt slechts wat slagroomijs, karamel siroop, afgekoelde koffie en wat slagroom nodig om deze karamel droom van ijs op tafel te toveren. Een smakelijk voorbeeld van weinig inspanning, groots effect.

untitled-509
Tip: weersta de verleiding en maak niet meer dan 200 ml per persoon. Deze heerlijke ijskoffie met karamel is namelijk een superlekker maar machtig toetje. 

Voor 1 persoon (200 ml) mix je 2 bollen (iets gesmolten) slagroomijs met 75 ml koude koffie en 1 eetlepel karamelsiroop door elkaar met bijvoorbeeld een staafmixer of blender. Schenk de ijskoffie in een glas en garneer met slagroom en eventueel wat eetbare goudglitter voor een extra feestelijk tintje.

Lijkt dit je een lekker recept? Dan is deze overheerlijke en makkelijk te maken chocolademousse van bonbonbloc misschien ook wat voor je. Wil je geen updates van Vertruffelijk missen? Like Vertruffelijk dan op facebook!

 

untitled-166

Bereiding, foto’s en styling: Dagmar

 

2 Responses to Heerlijke ijskoffie met karamel

  1. Tim schreef:

    Onze gasten vonden het een perfecte afsluiting van het diner vandaag 🎄

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Over vertruffelijk

Hallo, mijn naam is Dagmar, leuk dat je een kijkje neemt op vertruffelijk.nl! Op deze site deel ik een aantal van mijn favoriete recepten met je want ze zijn te lekker om voor mij alleen te houden. Ook zul je wat leuke nieuwtjes en artikels op het gebied van eten vinden. Veel plezier en vooral...eet smakelijk!

Copyright

Alle tekst, foto's, video's en illustraties op deze website zijn gemaakt door en eigendom van Vertruffelijk tenzij anders vermeld.

Het inhoudelijk overnemen van teksten, kopiëren van beeldmateriaal of het verspreiden van materiaal anders dan via de door Vertruffelijk aangeboden sociale media kanalen is niet toegestaan zonder schriftelijke toestemming.

Het printen van recepten is uitsluitend toegestaan voor eigen gebruik.

Copyright © 2015 Vertruffelijk