Heerlijke ijskoffie met karamel

24 december 2015Dagmar

Deze café liégeois proefde ik voor het eerst bij Restaurant Gaar in Meerssen en was meteen in de zevende hemel. Dit hemels drankje is zo lekker dat het verboden zou moeten worden! Eenmaal thuis kon ik dan ook niet wachten om de smaken uit te werken in een recept en dat is erg goed gelukt! Zelfs mijn favoriete Starbucks dranje – karamel frappucino – kan niet tegen deze heerlijke ijskoffie met karamel op. En nog een plus:  met behulp van een blender of staafmixer draai je hem binnen no-time in elkaar. Je hebt slechts wat slagroomijs, karamel siroop, afgekoelde koffie en wat slagroom nodig om deze karamel droom van ijs op tafel te toveren. Een smakelijk voorbeeld van weinig inspanning, groots effect.

untitled-509
Tip: weersta de verleiding en maak niet meer dan 200 ml per persoon. Deze heerlijke ijskoffie met karamel is namelijk een superlekker maar machtig toetje. 

Voor 1 persoon (200 ml) mix je 2 bollen (iets gesmolten) slagroomijs met 75 ml koude koffie en 1 eetlepel karamelsiroop door elkaar met bijvoorbeeld een staafmixer of blender. Schenk de ijskoffie in een glas en garneer met slagroom en eventueel wat eetbare goudglitter voor een extra feestelijk tintje.

Lijkt dit je een lekker recept? Dan is deze overheerlijke en makkelijk te maken chocolademousse van bonbonbloc misschien ook wat voor je.

Wil je niets Vertruffelijks missen? Volg me dan op social media!
     

 

untitled-166

Bereiding, foto’s en styling: Dagmar

 

2 Reacties

  • Tim

    26 december 2015 at 10:04 pm

    Onze gasten vonden het een perfecte afsluiting van het diner vandaag 🎄

    1. Dagmar

      27 december 2015 at 12:37 pm

      Leuk Tim! Wij hebben hem gisteren ook gemaakt en ook hier blije gezichten aan tafel 🙂

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorig bericht Volgend bericht