Heerlijke gegrilde mais

20 februari 2017Dagmar

Maak heerlijke gegrilde mais met dit supereenvoudig maar superlekker recept. Door mais te grillen wordt de mais nog zoeter en krijg je een superlekker grillsmaakje aan de maiskolven. Wat kan groente toch ontzettend lekker zijn! Je hebt alleen maar wat voorgekookte maiskolven en wat olijfolie nodig om dit simpel groentegerechtje te maken. Heerlijk bij bijvoorbeeld Griekse kipspiesjes, rijst en gegrilde paprika.

Gegrilde mais
Supersimpel, superlekker: deze gegrilde mais is nu al 1 van mijn favoriete groente. Je kan er allerlei kanten mee op. Serveer ze met wat feta bij Griekse kipspiesjes, gegrilde paprika, rijst en tzaziki voor een Grieks feestmaaltje. Deze maiskolven kun je ook prima bereiden op de bbq. 

Dit heb je nodig voor gegrilde mais
(bijgerecht voor 2 personen)
2 voorgekookte vaccuum verpakte maiskolven
olijfolie

Zo maak je gegrilde mais
1. Verhit de grill. Kwast de maiskolven in met wat olijfolie. Grill de maiskolven rondom goudbruin aan. Dat is alles. En nou snel proeven!
Je kan de maiskolf als geheel serveren en je gast zelf de mais eraf laten snijden of je kan dit voor hem doen.

Lijkt dit je een lekker recept? Dan is deze saté marinade misschien ook wat voor jou. Neem ook eens een kijkje in de receptenindex voor nog meer lekkere recepten.

Wil je niets Vertruffelijks missen? Volg me dan op social media!
     

untitled-166
Bereiding, foto’s en styling: Dagmar

2 Reacties

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorig bericht Volgend bericht