Maak heerlijke gegrilde mais met dit supereenvoudig maar superlekker recept. Door mais te grillen wordt de mais nog zoeter en krijg je een superlekker grillsmaakje aan de maiskolven. Wat kan groente toch ontzettend lekker zijn! Je hebt alleen maar wat voorgekookte maiskolven en wat olijfolie nodig om dit simpel groentegerechtje te maken. Heerlijk bij bijvoorbeeld Griekse kipspiesjes, rijst en gegrilde paprika.

Gegrilde mais
Supersimpel, superlekker: deze gegrilde mais is nu al 1 van mijn favoriete groente. Je kan er allerlei kanten mee op. Serveer ze met wat feta bij Griekse kipspiesjes, gegrilde paprika, rijst en tzaziki voor een Grieks feestmaaltje. Deze maiskolven kun je ook prima bereiden op de bbq. 

Dit heb je nodig voor gegrilde mais
(bijgerecht voor 2 personen)
2 voorgekookte vaccuum verpakte maiskolven
olijfolie

Zo maak je gegrilde mais
1. Verhit de grill. Kwast de maiskolven in met wat olijfolie. Grill de maiskolven rondom goudbruin aan. Dat is alles. En nou snel proeven!
Je kan de maiskolf als geheel serveren en je gast zelf de mais eraf laten snijden of je kan dit voor hem doen.

Lijkt dit je een lekker recept? Dan is deze saté marinade misschien ook wat voor jou. Neem ook eens een kijkje in de receptenindex voor nog meer lekkere recepten. Wil je geen updates van Vertruffelijk missen? Like Vertruffelijk dan op Facebook!

untitled-166
Bereiding, foto’s en styling: Dagmar

2 Responses to Heerlijke gegrilde mais

  1. Merel schreef:

    Heerlijk he? En zo simpel 🙂 Liefs, Merel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Over vertruffelijk

Hallo, mijn naam is Dagmar, leuk dat je een kijkje neemt op vertruffelijk.nl! Op deze site deel ik een aantal van mijn favoriete recepten met je want ze zijn te lekker om voor mij alleen te houden. Ook zul je wat leuke nieuwtjes en artikels op het gebied van eten vinden. Veel plezier en vooral...eet smakelijk!

Copyright

Alle tekst, foto's, video's en illustraties op deze website zijn gemaakt door en eigendom van Vertruffelijk tenzij anders vermeld.

Het inhoudelijk overnemen van teksten, kopiëren van beeldmateriaal of het verspreiden van materiaal anders dan via de door Vertruffelijk aangeboden sociale media kanalen is niet toegestaan zonder schriftelijke toestemming.

Het printen van recepten is uitsluitend toegestaan voor eigen gebruik.

Copyright © 2015 Vertruffelijk