Heerlijke curry met linzen, pompoen en mango

6 maart 2019Dagmar
Blog post

Curry fans opgelet! Deze aromatische curry met linzen, pompoen en mango zit bomvol groente, is makkelijk om te maken en is ook nog eens superlekker. De basis is een gele curry boemboe die je verrijkt en dus nog lekkerder maakt met gember, trassi, sjalot, knoflook en vadouvan. Vadouvan is een heerlijk kerriemengsel met in dit geval o.a. dragon en rozenblaadjes. Naast de groente en verrassende stukjes zoete mango gaan er verder nog kokosmelk en magere melk in deze curry en oooh! De geuren die inmiddels uit de pan opstijgen, je keuken verwachtingsvol vullen en hongerige huisgenoten naar de tafel zullen lokken zijn watertandend lekker. Serveer deze curry met bijvoorbeeld rijst en naanbroodjes. O ja, op de trassi na is dit een heerlijk vegetarisch gerecht zonder vlees dat je waarschijnlijk prima kunt maken met veel ingrediënten uit je voorraadkast. 

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is untitled-58.jpg
Heerlijke curry met linzen, pompoen en mango: lees snel verder hoe je hem maakt!

Ingrediënten voor heerlijke curry met linzen, pompoen en mango
(hoofdgerecht voor 2 personen)
1 blik linzen (nettogewicht 310 gram, uitlekgewicht 265 gram)
200 gram pompoenblokjes (diepvries)
100 gram mango op siroop uit blik
1 grote sjalot
1 teentje knoflook
2 eetlepels gele curry boemboe
1 theelepel gehakte gember
1/2 theelepel trassi
1 opgehoopte theelepel Jonnie Boer Vadouvan kruiden
200 ml kokosmelk (light)
200 ml magere melk
1 eetlepel olijfolie
yoghurt om erbij te serveren
naar keuze bijvoorbeeld rijst of naanbroodjes voor erbij

Heerlijke curry met linzen, pompoen en mango recept
1. Snipper de sjalot fijn en pers de knoflook uit. Bak met de gele curry boemboe, gember, Vadouvan en trassi ongeveer 5 minuten in de olijfolie. Schenk de kokosmelk en magere melk erbij en breng zachtjes aan de kook.

2. Spoel de linzen af tot ze niet meer schuimen. Snijd de mango in stukjes. Doe de mango, bevroren pompoenblokjes en de linzen erbij in de pan. Laat ongeveer een kwartiertje zachtjes koken en roer af en toe.

Klaar! Serveer met dikke yoghurt. Deze curry smaakt super met (basmati)rijst en deze zelfgemaakte naanbroodjes.

Zelfgemaakte naanbroodjes
Deze naanbroodjes zijn makkelijk om te maken en smaken heerlijk bij o.a. deze curry. Het receptje om deze naanbroodjes zelf te maken vind je ook op vertruffelijk!

Laat je het me weten als je iets vertruffelijks hebt gemaakt hier op de website of op social media? Vind ik superleuk!
Wil je niets Vertruffelijks missen? Volg me dan op social media!

Geniet ervan, Dagmar

Bereiding, foto’s en styling: Dagmar

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorig bericht Volgend bericht