Heerlijk ontspannen gastronomisch genieten bij restaurant Frunk – bezoekersverslag

9 april 2018Dagmar
Blog post

Restaurant Frunk
Wauw! Onlangs heb ik heerlijk genoten van een culinaire lunch bij spiksplinternieuw restaurant Frunk in Brunssum! Huh? Frunk? Dit is een samentrekking van drunk by food: frunk. Als foodie weet ik niet alleen wat wordt bedoeld – sublieme gerechtjes waar je stil van valt en intens van geniet- maar dat heb ik hier precies zo mogen ervaren. Graag vertel ik je meer over over mijn bezoek!

Luuk Hoffman van Frunk en gastvrouw Angelique
Frunk is het restaurant van head chef Luuk Hoffman die je hier rechts op de foto ziet naast gastvrouw Angelique.  Luuk houdt een pan met een prachtig vers gebakken brood vast die hij tijdens de lunch persoonlijk uit serveert. Op de website van Frunk worden gastronomische luxe gerechten beloofd uit de kas in een huiselijke sfeer. Luuk heeft ervaring opgedaan in diverse sterrenrestaurants, waaronder drie sterrenrestaurant De Librije (van Jonnie en Thérèse Boer) . Verder heeft Luuk gewerkt voor de volgende chefs: Martin Berasategui (Martin Berasategui), Hans de Bont (de Moerbei), Roel Gilissen (LEDS), Ed Steinvoort, Theo van Rensch (Sterklas) en Khon Huynh.  Niet de minste namen! Frunk opende 4 april jongstleden haar deuren in het Zuid-Limburgse Brunssum. Je snapt dat ik daar naartoe MOEST.

Interieur restaurant Frunk
Sfeerimpressie van het mooie eigentijdse interieur van Frunk met groen als accentkleur. Geen tafellinnen maar stoere tafeltjes met stalen hairpin poten en bijpassende stoeltjes van Zuiver. Op de achtergrond klinkt aangename ontspannende muziek. Het is duidelijk: hier waait een frisse wind! Ik ben benieuwd naar de stempel die deze jonge chef op zijn eigen restaurant wil drukken. 

Menu restaurant Frunk
Een glimp van de overzichtelijke menukaart. Persoonlijk vind ik dat altijd een goed teken omdat dit meestal betekent dat er met dagverse producten wordt gewerkt. Ziet dit menu er niet pico bello uit?

Amuse restaurant Frunk
Het is een van de eerste zonnige lentedagen van het jaar als ik met een vriendin neerstrijk bij Frunk. We worden hartelijk ontvangen en te woord gestaan (al bij de telefonische reservering trouwens). Op Sunday funday hebben ze het shared dining menu  van €35,- per persoon waarbij je een vegetarisch, een vlees- en visgerecht geserveerd krijgt om samen van te genieten. We starten onze ontdekkingsreis met deze frisse amuse met een zalige sorbet quenelle van munt en koriander met schuimpjes. Normaal houd ik niet zo van koriander, maar wat was deze amuse lekker! De gekarameliseerde krokante muntblaadjes doen deze amuse al bij de start van ons shared dining menu naar een hoger niveau stijgen. Wat een bijzonder en veelbelovend begin!

Shared dining menu restaurant Frunk
Het volgende gerecht waar we mee worden verblijd is deze botermalse roodbaars met  topinamboer (aardpeer) gratin en een schuim van mierikswortel. De uitgesproken en pittige mierikswortel is op een aangename , subtiele en harmonieuze wijze verwerkt met denk ik een moleculaire keukentechniek die je regelmatig op hoog culinair niveau ziet. Wat was dit ontzettend lekker.

Bijpassende wijn restaurant Frunk
Bijpassende begeleidende wijnen: jullie weten het waarschijnlijk, ik houd ervan! Deze mooie witte Italiaan past goed bij de roodbaars. Het Frunk gehalte neemt steeds meer toe naarmate het menu vordert. We verheugen ons al geluzkzalig – of beter gezegd frunk- op de volgende gangen!

Shared dining menu restaurant Frunk
Het vleesgerecht van het shared dining menu:
– In sirop de Liege geglaceerde varkenswang met zwarte knoflook , paddestoelen en ui
– Ribeye in as van prei met spitskool, prei, boekweit, vadouvan en ossestaart
– Varkenskaak
De ingrediënten zijn hoog op smaak en ontzettend lekker. Ook hier hebben we weer ontzettend van genoten.

Shared dining menu restaurant Frunk
Foto: close up van de geglaceerde varkenswang. De uienschuitjes met gekarameliseerde uiencrème zijn bijzonder lekker en zorgen voor net die extra frunk factor.

Shared dining menu restaurant Frunk
Foto: close up van de ribeye in as van prei. ‘Voor een bbq- smaak’ licht Luuk toe als hij dit gerecht persoonlijk komt uitserveren.

Shared dining menu restaurant Frunk
Foto: close up van de heerlijk malse varkenskaak. De umamismaken knallen van het mooie bijpassende servies!

Shared dining menu restaurant Frunk
Tegelijkertijd met het vleesgerecht wordt het vegetarisch gerecht geserveerd: deze in zijn geheel gegaarde bloemkool met spelt en oude kaas. Ook al zo’n feestje voor onze smaakpappillen! Een ontzettend mooi bereid vegetarisch gerecht bomvol smaak maar ook weer heerlijk verfijnd. Zo wil ik altijd wel bloemkool eten!

Shared dining menu restaurant Frunk
Het dessert: brownie met rabarber, schorseneer en zoethout. Is het geen plaatje? Op de overzichtelijke kaart prijken mooie en verrassende smaakcombinatie. Dit dessertje is daar voor ons opnieuw een mooi voorbeeld van.

Rekening restaurant Frunk
Voor al dat lekkers betaalden we deze naar onze mening bescheiden rekening. Niet alleen de rekening maakt de gastronomie van Frunk toegankelijk, maar ook het eigentijdse stoere interieur en de persoonlijke hartelijke aandacht. Als je wat minder van formeel en supersjiek houdt maar wel het niveau van haute cuisine erg kan waarderen kom dan eten bij Frunk en haal je hart op. 

Heerlijk ontspannen gastronomisch genieten bij restaurant Frunk
Top! Daar zijn wij het helemaal mee eens. Als enthousiaste hobbykok en liefhebber van lekker eten en drinken van brasserie tot gastronomie heb ik het geluk een aantal keren in sterrenzaken gegeten te mogen hebben. Maar ik heb het idee dat wat ik vandaag heb mogen proeven iets héél bijzonders is. Wat een talent. Luuk, laat je bescheidenheid maar snel varen. Je kookt top! Wij komen graag nog heel vaak bij jou en je brigade eten! Frunk, dat wordt een begrip in Zuid-Limburg durf ik te wedden!

Ook heerlijk ontspannen gastronomisch genieten bij restaurant Frunk?
Kijk op www.restaurantfrunk.nl voor meer informatie en de actuele openingstijden
Like en volg de Frunk facebook pagina om op de hoogte te blijven

Restaurant Frunk
Dorpstraat 83
6441 CC Brunssum
Telefoonnummer: 045- 564 2121
Parkeren kan gratis voor de deur

Wil je niets Vertruffelijks missen? Volg me dan op social media!

Geniet ervan, Dagmar
Tekst en foto’s: Dagmar
Foto met logo ter beschikking gesteld door Frunk

1 Reacties

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorig bericht Volgend bericht