Hasselback aardappeltjes. Deze heerlijk uitziende Zweedse oven aardappeltjes waarbij de aardappel net niet helemaal door is gesneden leken me heerlijk. Ik besloot ze te maken met een vertruffelijke twist: met peterselie, knoflook en truffel. En nog een beetje gegratineerde Parmezaan. Qua aardappel koos ik voor de aardappels die ik het allerlekkerste vind: roseval aardappeltjes. Dit zijn bijzonder lekkere aardappeltjes met een rode schil. Alleen maar lekkere ingrediënten dus! Dat kon niet anders dan heel erg lekker zijn! En wat hebben we gesmuld! Ik heb stiekem alweer een beetje heimwee naar deze lekkere hasselback aardappeltjes met peterselie, knoflook en truffel!

hasselback aardappeltjes met peterselie, knoflook en truffel
Hasselback aardappeltjes met peterselie, knoflook en truffel: een heerlijk bijgerecht. Weer eens wat andere manier om (hasselback) aardappeltjes te maken!

Dit heb je nodig voor de hasselback aardappeltjes met peterselie, knoflook en truffel
(bijgerecht voor 2 personen)
6 middelgrote roodschillige aardappels (bijvoorbeeld roseval)
50 gram roomboter
25 gram olijfolie
1 teentje knoflook
1 eetlepel gedroogde peterselie
truffelolie van zwarte truffel
6 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas
peper en zout

Zo maak je de hasselback aardappeltjes met peterselie, knoflook en truffel
1. Verwarm de oven voor op 220 graden (elektrische oven). Je bakt de aardappeltjes in de schil maar die schrob je even schoon onder de kraan. Ik gebruik hier de ruwe kant van een nieuw schuursponsje voor. Klem de aardappels 1 voor 1 tussen twee snijplanken en snijd de aardappel in plakjes van ongeveer 3-4 mm elk. Doordat je de aardappel tussen de snijplank hebt geklemd, snijd je hem net niet door en dat is nou net de bedoeling. Als je alle aardappeltjes hebt ingesneden spoel je ze af onder de kraan om wat van het plakkerige zetmeel weg te spoelen. Daarna droog je ze af. Veeg ook voor zover mogelijk de binnenkant van de ingesneden aardappeltjes een beetje droog met wat keukenpapier. Van het afspoelen en drogen worden de aardappeltjes nog lekkerder, de moeite beslist waard!

2. Doe de olijfolie en roomboter met een geperst teentje knoflook en peterselie in een steelpannetje en verwarm dit tot de boter is gesmolten. Leg de aardappeltjes in een ovenschaal met de ingesneden kant naar boven en schenk hier het hete boter-olie mengsel overheen. Druppel wat truffelolie over de aardappeltjes en kruid ze met wat peper en zout.Bak 45 minuten in de oven. Gebruik je kleinere aardappeltjes verlaag de baktijd dan, gebruik je grote aardappels verhoog de baktijd dan. Na 35 minuten lepel je wat van de hete olie en boter met kruiden over de aardappeltjes en leg je op elke aardappel een eetlepel geraspte Parmezaanse kaas. Gratineer de aardappeltjes zo de laatste 10 minuten van de baktijd.

3. Haal de aardappeltjes uit de oven en druppel naar wens nog wat extra truffelolie over de aardappeltjes. De subtiele smaak vervliegt namelijk snel in de oven.

Lijkt dit je een lekker en snel recept? Dan zijn deze goudbruine pommes duchesses  misschien ook wat voor jou. Neem ook eens een kijkje in de receptenindex voor nog meer lekkere recepten. Wil je geen updates van Vertruffelijk missen? Like Vertruffelijk dan op Facebook!

untitled-166
Bereiding, foto’s en styling: Dagmar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Over vertruffelijk

Hallo, mijn naam is Dagmar, leuk dat je een kijkje neemt op vertruffelijk.nl! Op deze site deel ik een aantal van mijn favoriete recepten met je want ze zijn te lekker om voor mij alleen te houden. Ook zul je wat leuke nieuwtjes en artikels op het gebied van eten vinden. Veel plezier en vooral...eet smakelijk!

Copyright

Alle tekst, foto's, video's en illustraties op deze website zijn gemaakt door en eigendom van Vertruffelijk tenzij anders vermeld.

Het inhoudelijk overnemen van teksten, kopiëren van beeldmateriaal of het verspreiden van materiaal anders dan via de door Vertruffelijk aangeboden sociale media kanalen is niet toegestaan zonder schriftelijke toestemming.

Het printen van recepten is uitsluitend toegestaan voor eigen gebruik.

Copyright © 2015 Vertruffelijk