• Categorie: Vlees
  • Gepubliceerd op: september 15, 2016
  • Geschreven door:

Harissa. 1 van mijn meest recente ontdekkingen in de keuken en inmiddels ben ik dol op deze Arabische versie van sambal! Door bijvoorbeeld wat harissa te combineren met gerookt zoet paprika poeder en knoflook maak je een heerlijke (kip)marinade. En dat zorgt ervoor dat deze harissa kip spiesjes lekker pittig èn licht rokerig smaken. Marineren, een kwartiertje de oven in op 160 graden en klaar zijn deze sappige spiesjes. Door kiphaasjes te gebruiken spaar je wat tijd, want je hoeft deze niet meer kleiner te snijden. Je rijgt ze zo aan een prikker. Ideaal!

Harissa kip spiesjesNatuurlijk kun je deze harissa kip spiesjes ook prima op de bbq bereiden.  In de oven gegaard smaken ze ook uitstekend. Simpel en lekker. Precies waar ik van hou, jij ook? 

Dit heb je nodig voor de harissa kip spiesjes
(hoofdgerecht voor 2 personen)

250 gram kiphaasjes

Voor de marinade
1 eetlepel pikante harissa (ik gebruikte deze van Mina)
2 eetelepsl olijfolie
1/2 theelepel knoflookpoeder
1/2 theelepel zoet gerookt paprikapoeder
een snuf zout

Verder heb je houten prikkers nodig.

Zo maak je de harissa kip spiesjes 
1. Verwarm de oven voor op 160 graden (electrische oven).

2. Maak de marinade door alle ingrediënten hiervoor te mengen. Marineer de kiphaasjes liefst een half uurtje (hoeft niet persé).

3. Rijg de kiphaasjes op de houten prikkers en gaar ze in een kwartiertje in de oven. Serveer ze met bijvoorbeeld sla en wraps of met gebakken rode paprika en frietjes.

Lijkt dit je een lekker recept? Dan is deze rijkgevulde Franse vissoep misschien ook wat voor jou. Deze Griekse hamburgers met feta zijn trouwens ook heerlijk!  Neem ook eens een kijkje in de receptenindex voor nog meer lekkere recepten. Wil je geen updates van Vertruffelijk missen? Like Vertruffelijk dan op Facebook!

untitled-166
Bereiding, foto’s en styling: Dagmar
NB: de harissa zat in een speciale Arab foodlovers box die ik in ontvangst mocht nemen. Ik bedacht er dit bijzondere recept mee

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Over vertruffelijk

Hallo, mijn naam is Dagmar, leuk dat je een kijkje neemt op vertruffelijk.nl! Op deze site deel ik een aantal van mijn favoriete recepten met je want ze zijn te lekker om voor mij alleen te houden. Ook zul je wat leuke nieuwtjes en artikels op het gebied van eten vinden. Veel plezier en vooral...eet smakelijk!

Copyright

Alle tekst, foto's, video's en illustraties op deze website zijn gemaakt door en eigendom van Vertruffelijk tenzij anders vermeld.

Het inhoudelijk overnemen van teksten, kopiëren van beeldmateriaal of het verspreiden van materiaal anders dan via de door Vertruffelijk aangeboden sociale media kanalen is niet toegestaan zonder schriftelijke toestemming.

Het printen van recepten is uitsluitend toegestaan voor eigen gebruik.

Copyright © 2015 Vertruffelijk