Groentensoep met braadworst

1 januari 2021Dagmar
Blog post

De zondagse soep van mijn vader met meer groenten dan bouillon. Als kind gruwde ik ervan, als volwassene kan ik er ontzettend van genieten en alsnog enorm waarderen. Ik kocht braadworst (nog iets waarvan ik vroeger op de vlucht sloeg) bij de boerderijwinkel en gaarde deze mee in de soep. Het resultaat: een grote pan maaltijdsoep bomvol groente met lekkere schijfjes braadworst. Heerlijk met (zelfgebakken) brood en kruidenboter!

Met dit recept maak je een grote pan lekkere groentensoep met braadworst. Deze groentensoep is ideaal om restjes groente op te maken dus kijk wat er op moet zodat je niets hoeft weg te gooien. Je kunt deze soep prima invriezen.
En hoe maak je deze soep nog lekkerder? Nou, door er bijvoorbeeld dit makkelijk zelfgebakken brood bij te serveren en dit lekker dik te besmeren met kruidenboter. Mmm!
Zin om deze groentensoep met braadworst te maken? Lees dan snel verder!

Ingrediënten voor groentensoep met braadworst
(maaltijdsoep voor ongeveer 4 -5 personen)

500 gram varkens braadworst
1200 ml water
25 gram groentebouillonpoeder
1 maggi bouillonblokje
olijfolie
peper en zout

groenten
2 uien (gesnipperd)
1 prei (alleen het wit en lichtgroen in halve ringen)
1/2 courgette (in blokjes)
200 gram kleine broccoli roosjes
3 stengels bleekselderij (in stukjes)
200 gram bospeen (in schijfjes)
90 gram spitskool (optioneel, fijngesneden)
een paar (kastanje)champignons (optioneel, in schijfjes)

verse tuinkruiden
wat fijngesneden bieslook, lavas en peterselie

Groentensoep met braadworst recept

1. Verwarm een flinke scheut olijfolie en bak de ui zacht zonder te kleuren. Doe alle groenten erbij en bak deze ongeveer 5 minuten mee. Leg de braadworst in de pan en schenk het water erbij (zorg dat de braadworst onder water staat). Voeg het bouillonpoeder en – blokje toe. Breng aan de kook. Kook zachtjes gedurende een half uurtje.

2. Haal de braadworst uit de pan en snijd in schijfjes. Doe terug in de pan. Kruid de soep naar wens met peper en zout. Voeg de fijngesneden tuinkruiden vlak voor het opdienen toe. Serveer met lekker vers afgebakken brood en kruidenboter.

Laat je het me weten als je iets vertruffelijks hebt gemaakt hier op de website of op social media? Superleuk!
Wil je niets Vertruffelijks missen? Volg Vertruffelijk dan op social media!

Bereiding, foto’s en styling: Dagmar

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorig bericht Volgend bericht