Groene mayonaise oftwel sauce verte

27 maart 2019Dagmar
Blog post

Heb je weleens groene mayonaise oftwel sauce verte geproefd? Een superlekkere kruidenmayonaise die groen van kleur is dankzij in dit geval dragon, bieslook en peterselie. Een heel lekker sausje bij bijvoorbeeld gepocheerde zalm of andere vis.  Ook lekker bij lamsvlees trouwens! Het is een klassieke saus die ook wel bekend is als sauce verte. Dat klinkt moeilijk misschien, maar maken is supermakkelijk. Je snijdt de kruiden fijn en pureert ze met wat (lichte) mayonaise en kookroom (light). Klaar!

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is untitled-105.jpg

Ben jij ook zo dol op verse kruiden? Ik vind het niet alleen functionele smaakmakers maar ze zijn ook hartstikke mooi om je gerecht mee te garneren. Het oog wil ook wat, toch?

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is untitled-104.jpg

Met dit recept maak je een heerlijke groene kruiden mayonaise. Dit lekker wat lichter sausje dankzij het gebruik van halvanaise en kookroom light heeft een anijsachtige smaak door de dragon. Ik houd daarvan, jij ook?

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is untitled-109.jpg
De sauce verte smaakt ook lekker fris bij dit lamsvlees met aardpeerpuree (recept volgt). Op de bodem van de mooie kom heb ik een lepeltje sauce verte verstopt. De anijsachtige smaak van deze sauce verte combineert mooi met de anijsachtige smaak van de aardpeerpuree.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is untitled-120.jpg
Dit was ook een lekkere combi. Ik had zin in avocado! Dus maakte ik toast met smashed avocado, tomaat, kiemgroente, cress, wat van deze sauce verte en wat van de felroze bietenketchup die laatst mijn foodie hart stal. Nog wat eetbare bloemetjes en dit lunch feestje for one was compleet!

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is untitled-118.jpg
Sauce verte is ook heerlijk bij deze gegrilde zalm, gebakken aardpeer en groene asperges met zeezout en olijfolie uit de oven. Ook dit recept volgt nog!

Ingrediënten voor groene mayonaise oftwel sauce verte
(voor ongeveer 120 ml)

2 eetlepels fijngesneden bieslook
2 eetlepels fijngesneden platte peterselieblaadjes (geen steeltjes)
2 eetlepels fijngesneden dragonblaadjes (geen steeltjes)
3 flinke eetlepels halvanaise
50 ml kookroom light

Groene mayonaise oftwel sauce verte recept
Pureer alle ingrediënten en breng eventueel naar wens op smaak met een beetje zout. That’s it! Bewaar tot gebruik afgedekt in de koelkast.

Laat je het me weten als je iets vertruffelijks hebt gemaakt hier op de website of op social media? Vind ik superleuk!
Wil je niets Vertruffelijks missen? Volg me dan op social media!

Geniet ervan, Dagmar

Bereiding, foto’s en styling: Dagmar

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorig bericht Volgend bericht