Griekse salade met gegrilde sla

19 augustus 2018Dagmar
Blog post

Deze Griekse salade met gegrilde sla zit bomvol smaak. Een lekker, makkelijk en licht hoofdgerecht voor als je wilt letten op wat je eet maar evengoed lekker wilt genieten. Laatst had ik onwijs in een lekkere Griekse salade. Omdat ik let op wat ik momenteel eet -oftewel bezig ben met een dieet- besloot ik zoveel mogelijk ingrediënten te grillen. Je hebt daar A. minder vetstof (dus minder calorieën voor nodig) en B. je krijgt een ontzettend lekker grillsmaakje. Kijk, dat is nog eens een win-win situatie voor een foodie op dieet! Ik besloot de kropjes mini sla ook te grillen. En lekker dat dit is! Als je het nog niet eerder hebt geproefd, probeer het dan zeker eens uit! Ik durf te wedden dat je vaker sla zult grillen!

Ingrediënten voor Griekse salade met gegrilde sla
(hoofdgerecht voor 2 personen)
2 kleine (biologische) kipfilets (ongeveer 100 gram elk)
2 kropjes baby Romaine sla
2 rode puntpaprika’s
2 handjes cherrytomaatjes
een stukje komkommer van ongeveer 10 cm
een stukje courgette van ongeveer 10 cm
40 gram verkruimelde feta
2 eetlepels tzaziki
1 eetlepel olijven
1 theelepel Jonnie Boer baharat kruiden (gekocht bij AH)
1 teentje knoflook
een halve witte zoete ui
olijfolie
peper en zout naar smaak

Verder heb je een grill nodig

Griekse salade met gegrilde sla recept
1. Pers de knoflook en meng met 1 eetlepel olijfolie en 1 theelepel baharat kruiden. Marineer hier de kip in.

2. Snijd de komkommer in schijfjes, de courgette in de lengte in plakken, halveer de tomaatjes, olijven en de sla. Spoel de sla schoon en dep voorzichtig droog.  Vet de grill lichtjes in en verhit deze. Grill achtereenvolgens de paprika, courgette en sla op een hete grill. Grill de kip als laatste.  Vet zo nodig de grill tussentijds opnieuw (licht) in.  Laat de gegrilde paprika tussen wat huishoudfolie een paar minuutjes rusten. Daarna kun je makkelijk het vel eraf schrapen. Verwijder de groene steel en zaadlijst en snijd de paprika in stukken.

Verdeel alle gegrilde ingrediënten met de ui, komkommer en tomaatjes over 2 borden. Garneer met de olijven, tzaziki en feta (plus eventueel wat schijfjes citroen) en serveer meteen. Lekker met bijvoorbeeld rijst, frietjes of brood (voor als je wat minder hoeft te letten op de calorieëen).

Laat je het me weten als je iets vertruffelijks hebt gemaakt hier op de website of op social media? Vind ik superleuk!
Wil je niets Vertruffelijks missen? Volg me dan op social media!

Geniet ervan, Dagmar

Bereiding, foto’s en styling: Dagmar

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorig bericht Volgend bericht