Griekse kip spiesjes

31 mei 2016Dagmar

Deze Griekse kip spiesjes maken we veel liever zelf dan dat we uit eten gaan naar een Grieks restaurant. Zo lekker vinden wij ze! Waarom vinden wij ze zo lekker? Door de lekkere Griekse kruidenmix met onder  andere kaneel, knoflook, koriander en munt en door de bereiding. Door de gemarineerde spiesjes heel even aan te bakken en vervolgens verder te garen in de oven krijg je heerlijk malse en sappige Griekse kip spiesjes. De kruidenmix maak je door alle kruiden te mengen met wat olijfolie. Wentel de kiphaasjes in de marinade, schuif ze op houten prikkers en gaar ze 20 minuten in de oven. Serveer ze naar wens met bijvoorbeeld  gegrilde zoete paprika’s, tzaziki, Griekse salade en dolmades en je hebt een compleet Grieks feestmaal, gewoon bij jou thuis.

Griekse kip spiesjes
Deze heerlijke Griekse kip spiesjes tover je met dit lekker recept eenvoudig thuis bij jou op tafel. Je kunt ze trouwens ook lekker op de bbq bereiden. 

Dit heb je nodig voor 2 personen (ongeveer 6 spiesjes)
250 gram kiphaasjes (ongeveer 6 kiphaasjes)
1 theelepel gemalen kaneel
1/2 theelepel gemalen zeezout
1/2 theelepel gemalen koriander
1 theelepel knoflookpoeder
1 theelepel gedroogde dille
1/2 theelepel vers gemalen zwarte peper
1 theelepel gedroogde munt
1 eetlepel olijfolie
verder heb je houten prikkers nodig

Zo maak je de Griekse kip spiesjes
1. Verwarm de oven 10 minuten voor op 160 graden (electrische oven).  Meng de kruiden met de olie. Marineer de kiphaasjes en rijg ze aan houten prikkers.

2. Bak de kiphaasjes rondom goudbruin aan. Ik doe dit in een koekenpan met anti aanbaklaag zodat ik geen extra olijfolie hoef te gebruiken. Ze hoeven alleen maar even te kleuren. Leg de Griekse kip spiesjes in een ovenschaaltje en gaar ze verder gedurende 20 minuten in de oven. Haal ze uit de oven en serveer meteen.

Lijkt dit je een lekker recept? Dan is deze saté marinade misschien ook wat voor jou. Neem ook eens een kijkje in de receptenindex voor nog meer lekkere recepten. Wil je geen updates van Vertruffelijk missen? Like Vertruffelijk dan op Facebook!

untitled-166
Bereiding, foto’s en styling: Dagmar

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorig bericht Volgend bericht