Griekse kipspiesjes

15 maart 2020Dagmar
Blog post

Deze Griekse kipspiesjes maken we veel liever zelf dan dat we uit eten gaan naar een Grieks restaurant. Zo lekker vinden wij ze! Waarom vinden wij ze zo lekker? Door de lekkere Griekse kruidenmix met onder  andere kaneel, knoflook, koriander en munt en door de bereiding. Door de gemarineerde kip te garen in de oven krijg je heerlijk malse en sappige Griekse kipspiesjes. De kruidenmix maak je door alle kruiden te mengen met wat olijfolie. Wentel de kiphaasjes in de marinade, schuif ze op houten prikkers en gaar ze 20 minuten in de oven. Serveer ze naar wens met bijvoorbeeld  gegrilde zoete paprika’s, tzaziki, zacusca, labneh, Griekse salade,zelfgemaakte naan (recept is ook op vertruffelijk te vinden) en dolmades en je hebt een compleet Grieks getint fusion feestmaal, gewoon bij jou thuis.Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is untitled-314.jpgLekker, kruidig en makkelijk om te maken. Zin gekregen in deze lekkere malse kipspiesjes? Lees dan snel verder!

Dit heb je nodig voor 2 personen (voor ongeveer 6 spiesjes)
300 gram kiphaasjes (ongeveer 6-8 kiphaasjes)
1 theelepel gemalen kaneel
1/4 theelepel gemalen zeezout
1/2 theelepel gemalen koriander
1 theelepel knoflookpoeder
1 theelepel gedroogde dille
een mespunt vers gemalen zwarte peper
1 theelepel gedroogde munt
2 eetlepels olijfolie
verder heb je houten prikkers nodig

Griekse kipspiesjes recept
Verwarm de oven 10 minuten voor op 160 graden (electrische oven).  Meng de kruiden met de olie. Marineer de kiphaasjes en rijg ze aan houten prikkers. Leg de Griekse kip spiesjes in een ovenschaaltje en gaar ze verder gedurende 20 minuten in de oven. Haal ze uit de oven en serveer meteen.

Tip: combineer de kipspiesjes met bijvoorbeeld gegrilde rode paprika, olijven, ui, geroosterde tomaat, komkommer en feta tot een heerlijke salade. Een gevalletje van ‘uit eten in je eigen huis’ zo lekker!

Lijkt dit je een lekker recept? Dan is deze saté marinade misschien ook wat voor jou. Neem ook eens een kijkje in de receptenindex voor nog meer lekkere recepten. Wil je geen updates van Vertruffelijk missen? Like Vertruffelijk dan op Facebook!

untitled-166
Bereiding, foto’s en styling: Dagmar

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorig bericht Volgend bericht