Griekse gehaktballetjes

16 oktober 2015Dagmar

Ben je ook zo gek op Griekse gehaktballetjes in tomatensaus? De allerlekkerste maak je gewoon zelf. Met dit makkelijk recept draai je heerlijke biologische gehaktballetjes die je op smaak brengt met typische Griekse kruiden. Heerlijk met bijvoorbeeld rijst.  Een heerlijk Grieks hoofdgerecht dat je makkelijk op tafel tovert.


Griekse gehaktballetjes
Foto: Griekse gehaktballetjes in tomatensaus op een bedje van parelgort.  Parelgort is een soort oergraan. Met zijn ronde korrel is hij het gepelde en geslepen broertje van de gerstfamilie. Parelgort is wat grover van formaat dan bijvoorbeeld rijst en heeft een lekkere wat steviger bite. Als foodie vind ik het hartstikke leuk om zo’n nieuw product uit te proberen. 

Dit heb je nodig voor 4 personen
600 gram biologisch rundergehakt
2 pakken Heinz tomatenfrito
2 theelepels gemalen kaneel
2 theelepels gemalen koriander
2 theelepels knoflookpoeder
2 theelepels gedroogde dille
1 theelepel gedroogde munt
2 eetlepels paneermeel
2 eetlepels bloem
peper en zout
wat olijfolie voor het bakken van de gehaktballetjes

En zo maak je de Griekse gehaktballetjes
1. Meng het gehakt met de kruiden en het paneermeel en draai er gehaktballetjes van. Bestuif de gehaktballetjes met bloem. Bak de gehaktballetjes in wat olijfolie gaar en goudbruin op middelhoog vuur.  Roer de tomatenfritto eronder.Serveer de gehaktballetjes in tomatensaus met bijvoorbeeld rijst. Mmm!

Lijkt dit je een lekker recept? Deze Griekse salade met feta past er perfect bij. Neem ook eens een kijkje in de receptenindex voor nog meer lekkere recepten.

Wil je niets Vertruffelijks missen? Volg me dan op social media!
     

untitled-166
Bereiding, foto’s en styling: Dagmar

 

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorig bericht Volgend bericht