Glazed BBQ wings voor een mini-vakantie in eigen tuin!

17 mei 2020Dagmar
Blog post

Het barbecueseizoen is weer gearriveerd, en die is dit jaar extra bijzonder. Dat is misschien niet op de manier die we hadden gehoopt, maar met wat heerlijke recepten, fijn gezelschap en een leuk aangeklede setting in de tuin maken we er wat speciaals van. 

We trappen daarom af met dit recept voor glazed barbecue wings en maken het af met extra tips voor een heerlijke vakantie ervaring in je eigen tuin. Heb je er al zin in? Mooi, dan gaan we aan de slag!

Ingrediënten en benodigdheden glazed BBQ wings

We maken dus glazed barbecue wings om je vingers bij af te likken. Dat doen we zelfs letterlijk, want de glaze van de wings is een marinade die ze lekker sticky maakt. Om de glazed barbecue wings te maken verzamel je de volgende benodigdheden.

Om de wings te marineren:

  • 1 kilogram kippenvleugels
  • Een scheut zonnebloemolie
  • ½ theelepel komijnpoeder
  • ½ theelepel korianderpoeder
  • ½ theelepel gemalen zwarte peper
  • ½ theelepel gedroogde oregano
  • ½ theelepel gedroogde tijm
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 3 theelepels paprikapoeder

Voor de BBQ glaze:

  • 75 gram roomboter
  • 75 milliliter appelcider azijn
  • 75 milliliter sriracha saus
  • 50 milliliter ahornsiroop


Er zitten een paar ingrediënten tussen die wat minder alledaags zijn, zoals de sriracha saus en de ahornsiroop. Je vindt ze in de grotere supermarkten of bij je lokale toko. Weet je al wat langer van te voren dat dit geweldige recept op het menu staat? Dan kun je deze ingrediënten ook online bestellen.

De sriracha saus is voornamelijk om scherpte aan de smaak toe te voegen; je kan dit gerust vervangen met een andere rode hete pepersaus. In geval van nood zou je zelfs met sambal kunnen experimenteren.

Zo maak je deze vertruffelijke glazed BBQ wings

Je maakt deze glazed barbecue wings in twee delen: de gemarineerde kippenvleugels en de glaze.

De kippenvleugels bak je in de oven of op de barbecue gaar. Haal je jouw beste barbecue tevoorschijn, denk er dan aan dat de wings niet zo groot zijn en tussen het rooster kunnen vallen als die ruim is. Een extra plaat of aluminiumfolie kan dan geen kwaad.

Heb jij ook a l zo’n zin gekregen om deze vertruffelijke chicken wings te maken? Lees dan snel verder. Bron foto: Pixabay.

Bereiding

Maak van de ingrediënten twee groepjes: alles voor de wings met marinade aan een kant en de ingrediënten voor de glaze apart. Gebruik je de oven? Verwarm deze dan voor op 180 graden. Als je de barbecue gebruikt steek je die meteen aan! 

Doe alle kruiden voor de marinade in een grote schaal en roer dit goed door. Voeg dan de kippenvleugels toe met een scheut zonnebloemolie. Meng de kruidenmix met de kippenvleugels en zorg ervoor dat er geen plekje ongemarineerd blijft. Laat de marinade intrekken in de koelkast. Hoe langer hoe beter! Het is het lekkerst als de marinade een hele nacht intrekt.

Als je de oven gebruikt, rooster je de kippenvleugels 35 minuten. Terwijl de wings in de oven bakken maak je de glaze. 

Bak je de wings op de barbecue? Dan kan je ook de glaze eerst maken. Laat de barbecue in ieder geval niet onbeheerd en al brandend achter.

De glaze maken is best simpel: doe al je glaze ingrediënten in een steelpannetje en begin met een hoog vuur. Wanneer de ingrediënten samensmelten zet je het vuur laag en laat je de glaze sudderen: dit doe je 5 minuten lang of totdat je de glaze dikker ziet worden. Roer tussendoor om het mengsel glad te houden.

Nu komt de culinaire magie die dit gerecht compleet maakt: bestrijk de gegaarde kippenvleugels met de glaze en stop deze voor de laatste 5 minuten in de oven of barbecue. Zo trekt de glaze mooi in het vlees en heb je zo’n heerlijk krokant korstje. Je glazed barbecue wings zijn nu klaar om op te dienen!

Bij een lekkere bbq horen natuurlijk ook lekkere drankjes. Lees voor een aantal lekkere aanraders en andere leuke en lekkere serveertips snel verder! Bron foto: Pixaby.

Leuke en lekkere serveertips

De barbecue zal niet uit 1 gerecht bestaan, dus heb ik wat aanvullende barbecue aanraders verzameld. Om in de Amerikaanse stijl te blijven en flink uit te pakken zijn Amerikaanse BBQ burgers perfect! Gegrilde maïs en heerlijke gebakken aardappeltjes zijn makkelijke bijgerechten om ook te serveren. 

Nog een makkelijke tip van het huis: maak een bijgerecht in de slowcooker. Die barbecue kost al genoeg aandacht en de slowcooker heeft geen toezicht nodig. Wil je er een lekkere, groene opfrisser bij? Met Griekse salade maak je de maaltijd compleet. 

Bij een lekkere maaltijd komt een verfrissend drankje ideaal uit, en ook daar is heerlijke inspiratie voor. Waan je in de tropen met een heerlijke pineapple ice tea of haal de Caraïben in huis met een piña colada smoothie.

Een veilige barbecue

Heb je al trek gekregen? Ik in ieder geval wel, maar voor we aanvallen kijken we even naar de veiligheid. Volgens de richtlijnen van het RIVM mag je maximaal 3 bezoekers ontvangen, naast het aantal personen in je huishouden. Houd 1,5 meter afstand van elkaar, leun achterover in je tuinstoel en geniet van een heerlijke en verantwoorde barbecue! 

Laat je het me weten als je iets vertruffelijks hebt gemaakt hier op de website of op social media? Superleuk!
Wil je niets Vertruffelijks missen? Volg Vertruffelijk dan op social media!

Geniet ervan, Dagmar

Bron hoofdfoto: Pixaby.


Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorig bericht Volgend bericht