Gevulde pompoen

23 september 2020Dagmar
Blog post

Van mijn schoonzus kreeg ik witte patisson pompoentjes cadeau. Dat zijn wat kleinere pompoentjes die je perfect kunnen vullen. Dat deed ik dan ook met een lekkere vulling van o.a. orzo, lamsworstvlees, ras el hanout, tomaat en paprika. Zo lekker! En extra leuk om de herfst in te luiden met zo’n leuke gevulde pompoen!

De pompoen holde ik uit met behulp van een lepel. Zo verwijder je de zaden en draden. Pas op niet teveel vruchtvlees mee te nemen hierbij, dat wil je natuurlijk lekker opeten. Ik maakte deze lekkere kruidige vulling met o.a. lamworstvlees, ras el hanout, tomaat en paprika. Een lekkere combinatie met de zachte smaak van de pompoen.
Na de pompoen uitgehold te hebben heb ik hem 5 minuten gekookt in gezouten water. Daarna heb ik hem een beetje laten afkoelen en gevuld. Daarna verdween hij ongeveer 45 minuten in een voorverwarmde oven in van 200 graden.
Na ongeveer 3 kwartier in de oven is dit het resultaat. Het ziet er hartstikke leuk en mooi uit, toch? Het ruikt ook heerlijk!
Zin om deze gevulde pompoen te maken? Lees dan snel verder!

Ingrediënten voor gevulde pompoen
(hoofdgerecht voor 2 personen)
2 patisson pompoentjes
60 gram orzo
300 gram lamsworstjes (chipolata’s of merguez. Lamsgehakt kan natuurlijk ook)
2 rode puntpaprika’s in stukjes
1 grote rode ui (gesnipperd
1 dikke teen knoflook (geperst)
4 eetlepels tomatenpuree
1 theelepel ras el hanout
1/2 theelepel paprikapoeder
een mespunt chili flakes
een mespunt zoet gerookt paprikapoeder
peper en zout
olijfolie

om te garneren
wat fijngesneden peterselie en geroosterde pijnboompitten

Gevulde pompoen recept
1. Verwarm de oven voor op 200 graden (electrische oven). Bereid de orzo volgens de aanwijzingen op de verpakking en houd warm tot gebruik. Snijd de kapjes van de bovenkant van de patissons. Verwijder de zaden en draden door ze uit te hollen met een lepel en let hierbij op niet teveel vruchtvlees eruit te scheppen.

2. Kook de pompoenen 5 minuten in gezouten water. Schillen hoeft niet. Je kunt de schil van deze pompoen na het garen in de oven gewoon eten.

3. Verwijder het vel van de lamsworstjes en prak het worstvlees fijn. Bak het worstvlees rul in wat olijfolie met de rode ui. Bak de kruiden 2-3 minuten mee. Bak vervolgens de tomatenpuree 2-3 minuten mee. Als het tezeer aanbakt voeg je een scheutje water toe. Bak de knoflook en paprika stukjes 2-3 minuten mee en voeg de gare orzo toe. Meng goed en breng naar wens op smaak met peper en zout. Verdeel de vulling over de pompoenen. Mocht er wat vulling overblijven verwarm deze dan vlak voordat de pompoenen klaar zijn en serveer deze erbij.

4. Vet een grote ovenschaal in met wat olijfolie en plaats hier de pompoentjes in. Vul ze en doe het dekseltje erop. Vet de pompoenen zelf ook een beetje in met olijfolie. Bak de gevulde pompoen verder gaar in de oven gedurende ongeveer 45-55 minuten. Garneer naar wens. Serveer evt. met overgebleven vulling en kruid de pompoen nog met wat zout naar smaak.

Laat je het me weten als je iets vertruffelijks hebt gemaakt hier op de website of op social media? Superleuk!
Wil je niets Vertruffelijks missen? Volg Vertruffelijk dan op social media!

Geniet ervan, Dagmar

Bereiding, foto’s en styling: Dagmar

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorig bericht Volgend bericht