Gevulde paprika’s met gehakt en ketjap

23 augustus 2017Dagmar

Gevulde paprika’s met gehakt en ketjap: dat is weer eens een andere lekkere manier om groente op tafel te zetten! Deze paprika’s vul je met een gehaktmengsel dat je lekker op smaak brengt met o.a. ketjap medja, een beetje sambal badjak en knoflook. Er zitten ook nog gebakken champignons in de vulling maar eigenlijk kun je de vulling helemaal naar je smaak samenstellen. Door de paprika’s te gratineren met wat kaas worden ze nog lekkerder! Serveer er een lekkere salade bij en wat (oven)frites en je hebt een erg lekker hoofdgerecht!

Gevulde paprika's met gehakt en ketjap
Gevulde paprika's met gehakt en ketjap
Lekker en simpel: deze gevulde paprika’s met gehakt en ketjap zijn lekker kruidig en zoet. Door ze te gratineren in de oven worden ze nog lekkerder! 

Ingrediënten voor de gevulde paprika’s met gehakt en ketjap
(onderdeel van een hoofdgerecht voor 4 personen)
300 gram biologisch gehakt
4 rode paprika’s
250 gram champignons
4 eetlepels ketjap medja
1 ui
1 teentje knoflook
1 theelepel sambal badjak
2 handjes geraspte kaas
olijfolie
peper en zout naar smaak

Verder heb je 1 hele grote of 2 middelgrote ovenschalen nodig.

Gevulde paprika’s met gehakt en ketjap bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 200 graden (electrische oven). Snipper de ui. Was en droog de paprika’s. Halveer ze en verwijder de zaadlijst. Snijd de champignons in plakjes. Verhit wat olijfolie en bak hierin het gehakt rul met de ui en knoflook uit de pers. Bak de champignons ondertussen in een koekenpan met wat olijfolie. Breng het gehakt op smaak met de ketjap medja, sambal badjak en peper en zout. Voeg de gebakken champignons toe aan het gehakt.

2. Vet de buitenkant van de paprika’s lichtjes in met wat olijfolie. Leg ze in de ovenschaal/ovenschalen.  Vul de paprika’s met het gehakt-champignon mengsel. Bestrooi met wat geraspte kaas en zet 20 minuten in de oven.

Variatietips: 
– Voor een Mexicaanse twist breng je het gehakt op smaak met wat gerookt paprikapoeder, komijn en knoflook. Vervang de champignons voor mais.
– Go vega door het gehakt te vervangen door bonen of linzen. Breng op smaak met wat tomatenpuree.  Kruid met bijvoorbeeld garam massala voor een Indiase twist.
– Vul de paprika’s met couscous, kip(pengehakt), pijnboompitten en rozijnen voor een Marokkaans tintje. Breng op smaak met wat ras el hanout.
– Je kunt ook wat rijst, orzo of couscous toevoegen aan een vulling.
– Je kunt ook het kapje van de paprika’s snijden, de zaadlijsten verwijderen en de paprika’s zo vullen. Dat ziet er ook heel leuk uit!

Wil je niets Vertruffelijks missen? Volg me dan op social media!
         

 

untitled-166

Bereiding, foto’s en styling: Dagmar

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorig bericht Volgend bericht