Met dit recept maak je een heerlijke geroosterde jalapeno mayonaise: zoet, aangenaam pittig, romig en onweerstaanbaar lekker! Op reis in Amerika at ik het lekkerste Mexicaanse broodje gezond ooit. En dat had vooral te maken met het sausje: een jalapeno mayonaise. Eenmaal terug in Nederland scande ik overal (super)markten voor deze rode jalapeno’s. Toen ik ze jaren later (ja, ik bleef dit al die jaren in mijn achterhoofd houden) ontdekte bij de lokale supermarkt nam ik ze meteen mee. Toeval wil dat ik net in deze periode geroosterde paprika mayonaise cadeau kreeg die al net zo lekker was. Daardoor kwam ik op het idee om de jalapeno’s te grillen. Hierdoor worden deze pepers lekker zoet. Ik verwijderde de velletjes en zaadlijsten en pureerde het vruchtvlees van de pepers met mayonaise en een klein beetje citroensap. Het resultaat was nog lekkerder dan ik had durven dromen en bij elke hap waande ik me weer even terug in Amerika! Onweerstaanbaar lekker! Deze geroosterde jalapeno mayonaise kun je bij ontzettend veel gerechtjes serveren. Of het nou op een lekkere (zelfgemaakte) hamburger is, een stukje gegrilde vis of als sausje bij kip faijtas, het smaakt allemaal nog lekkerder! En ik? Ik maakte er als allereerste gerechtje een broodje gezond mee  icon-smile-o

Geroosterde jalapeno mayonaise
Geroosterde jalapeno mayonaise
Geroosterde jalapeno mayonaise
Je maakt deze geroosterde jalapeno mayonaise als volgt: bestrijk twee rode jalapeno pepers met wat olijfolie en grill ze rondom op een hete grill totdat ze zwart geblakerd beginnen te worden. Doe ze dan in een plastic zakje. Daardoor kun je na ongeveer een half uurtje de velletjes makkelijk verwijderen. Verwijder de zaadlijsten en steeltjes. Pureer het vruchtvlees met het citroensap en 200 ml mayonaise of yoghurt mayonaise. Je kunt natuurlijk ook een zelfgemaakte mayonaise als basis gebruiken. Bewaar tot gebruik afgedekt in de koelkast. Ook leuk om cadeau te geven! De smaak doet me een beetje denken aan calvé samba saus.

Wil je geen updates van Vertruffelijk missen? Like Vertruffelijk dan op Facebook!

untitled-166
Bereiding, foto’s en styling: Dagmar

2 Responses to Geroosterde jalapeno mayonaise

  1. M Bald schreef:

    Leuke recepten !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Over vertruffelijk

Hallo, mijn naam is Dagmar, leuk dat je een kijkje neemt op vertruffelijk.nl! Op deze site deel ik een aantal van mijn favoriete recepten met je want ze zijn te lekker om voor mij alleen te houden. Ook zul je wat leuke nieuwtjes en artikels op het gebied van eten vinden. Veel plezier en vooral...eet smakelijk!

Copyright

Alle tekst, foto's, video's en illustraties op deze website zijn gemaakt door en eigendom van Vertruffelijk tenzij anders vermeld.

Het inhoudelijk overnemen van teksten, kopiëren van beeldmateriaal of het verspreiden van materiaal anders dan via de door Vertruffelijk aangeboden sociale media kanalen is niet toegestaan zonder schriftelijke toestemming.

Het printen van recepten is uitsluitend toegestaan voor eigen gebruik.

Copyright © 2015 Vertruffelijk