Gerookte bietenhummus

27 juli 2019Dagmar
Blog post

Deze gerookte bietenhummus ontstond bijna vanzelf toen ik mijn liefde voor rode biet en hummus combineerde in dit zalig recept voor bietenhummus! Het rokerig tintje bracht ik aan door naast gewone olijfolie ook wat gerookte olijfolie toe te voegen. Dat maakt dit receptje net weer even anders en een tikje specialer als je het mij vraagt! 

Ook fan van rode biet EN hummus? Combineer je twee favorieten in deze lekkere gerookte bietenhummus! Wat een leuke en lekkere manier om bovendien wat extra groente binnen te krijgen. En is dat geweldig roze kleurtje geen leuke bonus? Let the sunshine in!

Je kunt met dit lekker smeersel alle kanten op. Serveer hem als dip, als borrelhapje of besmeer er je toast of crackers mee. Lekker om te lunchen! In een speciale foodybox die ik mocht ontvangen zat natural tahini van Al’Fez en Filippo Berio Extra Vierge olijfolie. Ik vond ze lekker en besloot ze allebei te gebruiken in dit lekker recept.

Ingrediënten voor gerookte bietenhummus
(voldoende voor 3 kleine schaaltjes)
1 blik kikkererwten van 310 gram (uitlekgewicht 265 gram)
2 gekookte rode bieten (ongeveer 250 gram + wat sap uit de verpakking)
1 teentje knoflook uit de pers
3 eetlepels tahini
1/4 theelepel gemalen venkelzaad
sap van een 1/2 limoen
1 theelepel gerookte olijfolie (meer/minder naar smaak)
1 eetlepel olijfolie
peper en zout naar smaak

Verder heb je een keukenmachine nodig

Gerookte bietenhummus recept
Spoel de kikkererwten af en laat ze uitlekken. Snijd de bieten in grove stukjes. Pureer alle ingrediënten in de keukenmachine. Schraap zo nodig een paar keer tussentijds de binnenkant van de keukenmachine kom schoon om alles goed gemengd te krijgen. Kruid naar wens met peper en zout.

Bewaar tot gebruik afgedekt in de koelkast. Op deze manier is deze gerookte bietenhummus een paar dagen houdbaar.

Laat je het me weten als je iets vertruffelijks hebt gemaakt hier op de website of op social media? Superleuk!
Wil je niets Vertruffelijks missen? Volg Vertruffelijk dan op social media!

Geniet ervan, Dagmar


Bereiding, foto’s en styling: Dagmar
NB: de tahini en olijfolie zaten in een speciale foodybox die ik in ontvangst mocht nemen. Ik besloot ze te gebruiken in dit recept. Lees voor meer informatie mijn disclaimer.

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorig bericht Volgend bericht