Gember Limoen kip

30 januari 2020Dagmar
Blog post

Met dit recept maak je heerlijke gember limoen kip! Zoete kip met de lekkere smaken van gember, limoen, rode peper en ketjap medja. Een tikje pittig maar dan bepaal je lekker zelf met de hoeveel rode peper die je toevoegt. Ik combineerde dit lekker kipgerecht verder nog met rode paprika en gele courgette. De basis voor dit makkelijk recept zijn kipfiletblokjes (kipdijfilet kan ook) die je verder op smaak brengt met fijngesneden gember, rode peper en knoflook. Dan volgt ketjap medja en limoensap. Hierin gaar je de kip. Daarna nog wat groente erbij en je zelfgemaakte gember limoen kip is al bijna klaar. Lekker met bijvoorbeeld rijst en noedels!

Zin om deze lekkere gember limoen kip te maken? Lees dan snel verder! Tip: stoom wat broccoli en serveer deze besprenkeld met wat sojasaus bij de kip. Lekkerrr!

Ingrediënten voor Gember Limoen kip
(onderdeel van een hoofdgerecht voor 2 personen)
200 gram kipfiletblokjes
1/2 gele (of groene) courgette in halve schijfjes
1/2 rode paprika in reepjes
2 cm fijngesneden verse gember
1 dikke teen knoflook uit de pers
1/2 fijngesneden grote rode peper (met of zonder zaadlijst)
3 eetlepels ketjap medja
sap van een halve limoen
peper en zout
olie

Serveer er bijvoorbeeld rijst of noedels bij naar keuze

Gember limoen kip recept
Dep de kip droog met wat keukenpapier. Kruid de kip met een beetje zout. Verhit een scheutje olie en bak hierin de kip rondom goudbruin aan (hoeft nog niet gaar te zijn). Bak de fijngesneden gember, rode peper en knoflook uit de pers kort mee. Doe de ketjap medja erbij met het limoensap en ongeveer 75 ml water. Breng aan de kook en gaar hierin de kip. Kruid naar wens met peper en zout. Doe de groente erbij met weer 75 ml water. Breng aan de kook. Schep de groente regelmatig om en gaar zo de groente. Kook de saus grotendeels in. Serveer met rijst of noedels naar keuze.

Laat je het me weten als je iets vertruffelijks hebt gemaakt hier op de website of op social media? Superleuk!
Wil je niets Vertruffelijks missen? Volg Vertruffelijk dan op social media!

Geniet ervan, Dagmar

Bereiding, foto’s en styling: Dagmar

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorig bericht Volgend bericht