Gegrilde zalm met gebakken aardpeer en groene asperges

30 maart 2019Dagmar
Blog post

Als je aan aardperen kunt komen neem ze dan mee en combineer ze eens met gegrilde zalm en groene asperges. Een hele lekkere combi! Nu ben ik dol op aardpeer dus bij mij zit dat sowieso wel goed. Ik lepelde wat sauce verte over de gegrilde zalm, gebakken aardpeer en groene asperges met zeezout en olijfolie uit de oven en lekker dat dit was! De anijsachtige dragon in de sauce verte past goed bij het anijsachtige van de aardpeer. Uiteraard heb ik voor de sauce verte ook een recept voor je! Dit is een makkelijk recept dat je ook prima aan gasten kunt voorschotelen. 

Ingrediënten voor gegrilde zalm met gebakken aardpeer en groene asperges (hoofdgerecht voor 2 personen)
2 zalmfilets van 125 gram elk (zonder huid)
350 gram groene asperges
een paar eetlepels sauce verte
2 handjes aardperen
vloeibare bakboter + olijfolie
peper en zout

Je hebt verder een grillpan, ovenschaal, keukenpapier en dunschiller nodig

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is untitled-118-2.jpg

Gegrilde zalm met gebakken aardpeer en groene asperges recept.  In plaats van aardappels heb ik aardperen gebruikt, veel lekkerder als je het mij 
vraagt en meteen wat extra groente!

Gegrilde zalm met gebakken aardpeer en groene asperges recept
1.
Dep de zalmfilets droog met wat keukenpapier. Verhit de grill alvast. Schil de aardpeertjes en snijd ze in dunne plakjes. Verwarm de oven voor op 200 graden (electrische oven) en bereid de groene asperges volgens dit recept.

2. Verhit vloeibare bakboter met wat olijfolie in een koekenpan. Bak de plakjes aardpeer aan beide zijden goudbruin. Strijk de zalm in met wat olijfolie en kruid hem met zout. Grill de zalm. Kruid hem daarna met wat peper naar smaak.

Serveren: verdeel de groene asperges, gebakken aardpeer en gegrilde zalm over 2 borden. Lepel wat er wat van de sauce verte over. Garneer eventueel met een eetbaar bloemetje en serveer meteen.  

Laat je het me weten als je iets vertruffelijks hebt gemaakt hier op de website of op social media? Vind ik superleuk!
Wil je niets Vertruffelijks missen? Volg me dan op social media!

Geniet ervan, Dagmar

Bereiding, foto’s en styling: Dagmar

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorig bericht Volgend bericht