Gegrilde tonijn met salsa en avocado

11 juni 2020Dagmar
Blog post

Wat is dit een heerlijk zomers gerecht! Deze gegrilde tonijn met salsa en avocado is een lekker fusion gerecht vol frisse smaken. Een heerlijk licht hoofdgerecht maar ook zalig om mee te lunchen. De combinatie van de gegrilde tonijn met de avocado smash met wasabi en salsa is ontzettend lekker (als zeg ik dat natuurlijk zelf). Dit gerecht begon Mexicaans met een salsa met daarin o.a. jalapeno maar eindigde een tikje Aziatisch door het gebruik van verse munt en wasabi mayonaise. Mmm! Een lekker fusion gerechtje dus! Heb je al zin gekregen om dit eens te proberen? Lees dan snel verder hoe je deze makkelijke smaakbom zelf maakt!

Ingrediënten voor gegrilde tonijn met salsa en avocado
(licht hoofd- of lunchgerecht voor 2 personen)
2 geelvin tonijnfilets van de visboer
1 rijpe avocado
een paar eetlepels wasabi mayonaise
1 tarwebol of wat van dit met olijfolie gegrild brood
olijfolie
peper en zout

Voor de salsa
2 handjes zoete cherrytomaatjes
1 kleine rode ui
een klein handje verse muntblaadjes + bladpeterselie (verhouding: 1/3 munt, 2/3 peterselie)
1 groene jalapeno (zonder zaadlijst
sap van 1 limoen
zeezout
olijfolie

Om te garneren
gerookte sesamzaadjes, verse munt, evt. een paar takjes rucola, limoenpartjes

Gegrilde tonijn met salsa en avocado recept
1. Maak de salsa enkele uurtjes van de tevoren zodat de smaken lekker kunnen intrekken. Snipper de ui zeer fijn. Snijd de tomaatjes evenals de jalapeno en de kruiden ook heel fijn. Meng ze met het sap van 1 limoen en breng verder op smaak met wat zeezout en ongeveer 1 eetlepel olijfolie. Zet tot gebruik afgedekt weg in de koelkast.

2. Laat de tonijn een kwartiertje op kamertemperatuur komen. Snijd de tarwebol in dikke sneetjes, bestrijk met wat olijfolie en grill tot je goudbruine grillstreepjes hebt.

3. Prak het vruchtvlees van de avocado fijn met ongeveer 4 eetlepels van de salsa en breng op smaak met ongeveer 3-4 eetlepels wasabi mayonaise. Kruid naar smaak met peper en zout. Dit is je avocado smash.

4. De de tonijn droog met wat keukenpapier, bestrijk met wat olijfolie en kruid met peper en zout. Grill de tonijn ongeveer 20 seconden aan beide kanten. Snijd hem met een scherp mes in dunne plakjes. Kruid met extra zeezout (bijvoorbeeld fleur de sel).

Serveren
Verdeel de avocado smash over de borden. Verdeel hier de tonijn over en lepel wat van de salsa erover. Garneer met de gerookte sesamzaadjes, limoenpartjes, verse munt en evt. wat rucola. Serveer met de stukjes gegrild brood. Serveer meteen.

Laat je het me weten als je iets vertruffelijks hebt gemaakt hier op de website of op social media? Superleuk!
Wil je niets Vertruffelijks missen? Volg Vertruffelijk dan op social media!

Geniet ervan, Dagmar

Bereiding, foto’s en styling: Dagmar

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorig bericht Volgend bericht