Gegrilde kip met linzen en quinoa

1 januari 2020Dagmar
Blog post

Onlangs combineerde ik gegrilde kip met quinoa, (geroosterde) tomaat, linzen, baharat en een lekker licht sausje met crème fraîche light en citroen a la ottolenghi. Yummm! Een lekker hoofdgerecht met lekker veel eiwitten, een blijvertje! Ideaal voor een mealprep! De combi van gegrilde ietwat rokerige kip met de kruidige linzen quinoa met tomatenpuree en baharat, zoete geroosterde tomaatjes en het frisse crème fraîche sausje is top! De verse fijngesneden kruiden maken dit lekker hoofdgerecht helemaal af.

Deze gegrilde kip met linzen en quinoa is een makkelijk en lekker hoofdgerecht dat ik graag twee dagen achter elkaar zou eten. En dat is niet vaak het geval, dus dat zegt wel wat over hoe lekker ik dit vind! Ook maken? Lees dan snel verder. Ik had trouwens een batch quinoa gekookt vandaar ik 150 gram gekookte quinoa per persoon aanhoud in dit recept. Als je geen gekookte quinoa hebt, houd dan de aanbevolen hoeveelheid op de verpakking aan.

Ingrediënten voor gegrilde kip met linzen en quinoa
(hoofdgerecht voor 2 personen)
2 kipfilets (ongeveer 250 gram samen)
2 handjes tomaatjes
2 kleine uien
2 dikke tenen knoflook
4 eetlepels tomatenpuree
2 theelepels baharat kruiden
2 blikjes uitgelekte bruine linzen (elk 160 gram, uitlekgewicht 130 gram)
300 gram gekookte quinoa
knoflookpoeder en paprikapoeder
olijfolie
peper en zout

Voor het sausje: crème fraîche (light) gemengd met vers citroensap en een snuf zout

Verse kruiden om te garneren: bijvoorbeeld fijngesneden dille, peterselie, munt en bieslook. Verder eventueel een partje citroen

Gegrilde kip met linzen en quinoa recept
1. Verwarm de oven voor op 200 graden (electrische oven). Was de tomaatjes en dep ze droog. Vet ze lichtjes in met wat olijfolie en zet ze ongeveer 20-30 minuten in de oven.

2. Snipper de ui en pers de knoflook uit. Bak samen met de tomatenpuree, baharat kruiden en een snufje zout in wat olijfolie. Voeg na ongeveer 5 minuten de uitgelekte linzen toe met een scheut water. Kook 5 minuten zachtjes. Voeg de gekookte quinoa toe. Meng alles goed. Proef of het naar wens op smaak is en kruid zo nodig naar wens bij.

3. Verhit de grill. Dep de kip droog en kruid hem met wat paprika- en knoflookpoeder, peper en zout. Vet de kip licht in met wat olijfolie en grill hem aan beide zijden gaar op de hete grill. Laat de kip 5 minuten rusten op een rooster voordat je hem in plakken snijdt.

Haal de tomaatjes uit de oven en zet het sausje klaar. Verdeel de linzen-quinoa over 2 borden of kommen. Leg de kip hier bovenop met de tomaatjes. Garneer met het sausje, de verse fijngesneden kruiden en evt. citroenpartje.

Laat je het me weten als je iets vertruffelijks hebt gemaakt hier op de website of op social media? Superleuk!
Wil je niets Vertruffelijks missen? Volg Vertruffelijk dan op social media!

Geniet ervan, Dagmar

Bereiding, foto’s en styling: Dagmar

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorig bericht Volgend bericht