Met deze gegrilde groene asperges met truffel doe ik m’n Limburgse roots eer aan door twee van m’n lievelings ingrediënten te combineren: asperges en truffel. Natuurlijk kun je verse groene asperges gebruiken in het seizoen, in dit recept wordt gebruik gemaakt van de groene asperges uit de diepvries van Albert Heijn. Eenvoudig (ontdooien en schillen hoeft niet) en snel te bereiden.Een heerlijk bijgerecht voor 2 personen. Tip: heerlijk met geroosterde tomaatjes en steak béarnaise.

untitled-420
 Deze gegrilde groene asperges met truffel smaken bijvoorbeeld heerlijk in combinatie met steak bearnaise en geroosterde tomaatjes. Laat de truffeldressing en Parmezaanse kaas dan achterwege, want je hebt dan een goddelijke bearnaise saus om deze asperges in te dopen. Mmm!

Dit heb je nodig als bijgerecht voor 2 personen
1 pakje( 200 gram) groene asperges (diepvries, AH) 
Wat truffemayonaise. Gekocht of zelfgemaakt: klik hier voor een recept voor truffelmayonaise
4 eetlepels vers geraspte Parmezaanse kaas

En zo bereid je deze lekkere asperges 
1. Grill de asperges in een medium verhitte grillpan gedurende enkele minuten. De asperges zijn klaar als aan beide zijden een mooie bruine grillstreep zichtbaar is.

2. Schik de asperges op een serveerschaal met wat truffelmayonaise en Parmezaanse kaas.

Lijkt dit je een lekker recept? Dan is deze spaghetti carbonara met paddestoelen en truffel misschien ook wat voor je. Of wat dacht je van deze heerlijke culinaire paddestoelensoep?

Wil je geen updates van Vertruffelijk missen? Like Vertruffelijk dan op facebook!

untitled-166

Bereiding, foto’s en styling: Dagmar

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Over vertruffelijk

Hallo, mijn naam is Dagmar, leuk dat je een kijkje neemt op vertruffelijk.nl! Op deze site deel ik een aantal van mijn favoriete recepten met je want ze zijn te lekker om voor mij alleen te houden. Ook zul je wat leuke nieuwtjes en artikels op het gebied van eten vinden. Veel plezier en vooral...eet smakelijk!

Copyright

Alle tekst, foto's, video's en illustraties op deze website zijn gemaakt door en eigendom van Vertruffelijk tenzij anders vermeld.

Het inhoudelijk overnemen van teksten, kopiëren van beeldmateriaal of het verspreiden van materiaal anders dan via de door Vertruffelijk aangeboden sociale media kanalen is niet toegestaan zonder schriftelijke toestemming.

Het printen van recepten is uitsluitend toegestaan voor eigen gebruik.

Copyright © 2015 Vertruffelijk