Gegrilde aubergine rolletjes met ricotta

12 juni 2017Dagmar

Met dit makkelijk recept tover je heerlijke gegrilde aubergine rolletjes met een romige ricottavulling en een zoete gegratineerde tomatensaus uit de oven. Yum! De  zalige vulling maak je door romige ricotta heerlijk op smaak te brengen met geroosterde pijnboompitjes, munt, limoen en wat peper en zout. Hul deze gevulde rolletjes in een zoete tomatensaus, strooi er wat Parmezaan over en probeer je geduld te bewaren terwijl je keukenvloer slijtageplekken begint te laten zien terwijl jij ongeduldig voor de oven staat te ijsberen. Gelukkig duurt dat ijsberen niet al te lang! En dan ein-de-lijk proeven van deze superlekkere vegetarische Italiaanse ovenschotel!

Gegrilde aubergine rolletjes met ricotta

Gegrilde aubergine rolletjes met ricotta
Deze gegrilde aubergine rolletjes met ricotta zijn het helemaal! Een erg lekker gerecht voor een dagje zonder vlees. Toen ik het recept ter plekke bedacht en het ricotta mengsel proefde was ik al verkocht. Ik wist meteen dat dit erg lekker ging zijn. En dat was het ook!

Dit heb je nodig voor de gegrilde aubergine rolletjes met ricotta
(hoofdgerecht voor 2 personen)

3 grote aubergines
300 gram ricotta
30 gram geroosterde pijnboompitjes
een handjes verse muntblaadjes
een beetje limoensap
1 pakje Heinz tomatenfrito
wat geraspte Parmezaanse kaas
1 theelepel gedroogde oregano
1 theelepel knoflook poeder
peper en zout
olijfolie

Verder heb je een grill, eventueel keukenmachine en een ovenschaal nodig.

Gegrilde aubergine rolletjes met ricotta recept
1. Verwarm de oven voor op 200 graden (electrische oven). Maak de marinade voor de aubergine door in een kommetje een flinke scheut olijfolie te doen met de oregano, knoflook en een snufje zout. Verhit de grill. Was de aubergines, snijd het kroontje eraf en gooi dit weg. Snijd in lange repen van ongeveer 1 cm dik. Kwast in met de marinade. Grill alle repen aubergine aan beide kanten tot er goudbruine strepen ontstaan.

2. Doe ricotta, gescheurde muntblaadjes en pijnboompitjes met wat limoensap, peper en zout in een keukenmachine en pulseer kort. De nootjes hoeven niet te worden fijngemalen. Qua textuur is het extra lekker als de nootjes een beetje heel blijven. Vandaar het kort pulseren. Proef en kruid naar wens bij. Je vulling is nu al klaar. Mocht je geen keukenmachine hebben meng alle ingrediënten met behulp van een spatel in een kom.

3. Schep 1 eetlepel van het ricottamengsel op elke reep aubergine en rol op. Herhaal en leg de rolletjes in een ovenschaal. Bedek met de frito en bestrooi met Parmezaan. Gratineer ongeveer 10-15 minuten in de oven of totdat de kaas is gesmolten. Ik stond met m’n neus tegen de oven geplakt ongeduldig de minuten wegdenkend tot ik eindelijk het verlossende signaal hoorde dat deze heerlijke Italiaanse ovenschotel klaar was!

Wil je niets Vertruffelijks missen? Volg me dan op social media!
         

untitled-166
Bereiding, foto’s en styling: Dagmar

 

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorig bericht Volgend bericht