Gegrilde aubergine

5 juli 2016Dagmar

Aubergine. Ik ben dol op deze lekkere paarse kanjer en maak er vaak moussaka mee. Maar in een Thaise curry vind ik hem ook heerlijk en op gegrilde aubergine ben ik net zo dol. Toen ik in de zomer editie van de foodybox 2 prachtige paars gestreepte exemplaren aantrof inclusief twee receptjes en bijpassende kruidenmixen dook ik hiermee snel de keuken in, dat begrijp je! 1 van de receptjes was gegrilde aubergine met een Moorse kruidenmix. In deze kruidenmix zitten heerlijke kruiden zoals komijn, koriander, gerookte paprika, venkel, oregano, anijs en laurier. Met wat olie, peper en zout maak je een heerlijke marinade waarmee je de in plakken gesneden aubergine bestrijkt en vervolgens in zo’n 10 minuten grillt. Klinkt heerlijk, toch? Nou dat was het zeker. Ik serveerde nog wat hummus bij de gegrilde aubergine en kon het niet laten om er nog wat dadelstroop over te lepelen. Het resultaat: om je vingers bij af te likken zo lekker!

Gegrilde aubergine
Gegrilde aubergine: een lekkere en makkelijke variantie dankzij deze bijzondere bijgeleverde kruidenmix. 

Dit heb je nodig voor 2 personen (als bijgerecht)
1 graffiti Melanza aubergine
1 zakje gegrilde aubergine kruiden
2 eetlepels olijfolie
peper zout
1-2 eetlepels humus
wat verse munt blaadjes
wat dadelstroop (dit is mijn nieuwe favoriet)

Verder heb je een grillpan nodig.

En zo maak je de gegrilde aubergine
1. Maak de marinade door de kruiden met de olijfilie te mengen en naar smaak te kruiden met peper en zout. Verhit een grillpan (of bbq). Snijd de aubergine in de lengte in plakken van ongeveer 1 cm dik.

2. Bestrijk de aubergine met de marinade en grill ze aan beide zijden in ongeveer 10 minuten goudbruin. Schik de gegrilde aubergine op een bord. Garneer naar wens met wat verse munt, lepel wat dadelstroop over de aubergine en serveer met wat hummus. Heerlijk!

Lijkt dit je een lekker recept? Dan zijn deze Bossche bollen misschien ook wat voor je. Of wat dacht je van deze aardbeien slagroomtaart? Wil je geen updates van Vertruffelijk missen? Like Vertruffelijk dan op Facebook of schrijf je in voor de gratis maandelijkse nieuwsbrief!

untitled-166

Bereiding, styling en foto’s: Dagmar

NB: De Naz dadelstroop & grafitti aubergine + kruidenmix zaten in een speciale foodybox die ik in ontvangst mocht nemen namens Kroon op het Werk. Ik maakte er deze gegrilde aubergine mee. Kijk voor meer informatie op de website van Melanza en Purple Pride.

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorig bericht Volgend bericht