Gegrild brood met rosbief, gepocheerd ei en verse truffel

29 augustus 2018Dagmar
Blog post

Met dit gegrild brood met rosbief, gepocheerd ei en verse truffel maak je een heerlijke verwenlunch voor jezelf. Als ik niet hoef te werken vind ik het leuk om extra tijd aan het opmaken van een gerechtje te besteden. Bij dit lekker lunchgerecht heb ik me dan ook uitgeleefd met eetbare bloemen. Een mooie opmaak maakt een gerecht nog lekkerder vind ik! En dit ‘broodje’ is al zo lekker! De basis is een dikke snee met olijfolie gegrild brood. Dat alleen al is superlekker! Vervolgens belegde ik het gegrilde brood met sla, rosbief en een zalig gepocheerd ei. Het vloeibare eigeel is heerlijk romig als je op het moment suprême het ei aansnijdt. Yum! De verse truffel, truffelolie en eetbare bloemen maken het helemaal af. Ik was in elk geval in mijn happy place terwijl ik genoot van dit lekker gerechtje…

Gegrild brood met rosbief, gepocheerd ei en verse truffel
Gegrild brood met rosbief, gepocheerd ei en verse truffel: een heerlijke verwenlunch of bijzonder gerechtje voor bij een speciale gelegenheid of de feestdagen.

Gegrild brood met rosbief, gepocheerd ei en verse truffel
Je kunt deze verwenlunch upgraden naar een licht hoofdgerecht door nog wat asperges uit de oven met zeezout en olijfolie plus wat halfgedroogde tomaatjes toe te voegen. O la la!


Groene asperges met zeezout en olijfolie uit de oven
Met deze groene asperges uit de oven maak je er eenvoudig een licht hoofdgerecht van. 

Gegrild brood met rosbief, gepocheerd ei en verse truffel
Gegrild brood met rosbief, gepocheerd ei en verse truffel: is het geen plaatje?

Ingrediënten voor gegrild brood met rosbief, gepocheerd ei en verse truffel
(lunchgerecht voor 1 persoon)
1 dikke snee (bruin) brood
1 kakelvers ei
60 gram (biologische) rosbief (dungesneden)
een handje sla
wat versgeschaafde zwarte truffel
zwarte truffelolie van goede kwaliteit
peper en zout
olijfolie
eetbare bloemen en tuinkers om te garneren

optioneel om te decoreren: eetbare bloemen en tuinkers

Gegrild brood met rosbief, gepocheerd ei en verse truffel recept
1. Vet de grill in met wat olijfolie en grill het brood aan beide kanten tot er goudbruine grillstrepen ontstaan. Pocheer het ei. In dit artikel lees je allerlei superhandige tips over het pocheren van een ei.

2. Samenstellen: verdeel de sla over het brood, schik daar de rosbief op en kruid met peper en zout. Leg hier het gepocheerd ei op en kruid ook dit met een beetje peper en zout. Garneer met de verse zwarte truffel, tuinkers en eetbare bloemen. Druppel wat olijfolie met zwarte truffel over het gerechtje. Serveer meteen.

Laat je het me weten als je iets vertruffelijks hebt gemaakt hier op de website of op social media? Vind ik superleuk!
Wil je niets Vertruffelijks missen? Volg me dan op social media!

Geniet ervan, Dagmar

Bereiding, foto’s en styling: Dagmar

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorig bericht Volgend bericht