Gegrild brood met gebakken champignons, truffelolie en een gepocheerd ei

3 februari 2018Dagmar
Blog post

Gegrild brood met gebakken champignons, truffelolie en een gepocheerd ei: lekker uitgebreid lunchen in het weekend doe ik de afgelopen tijd wat vaker met een lekker gepocheerd ei. Deze keer combineerde ik deze liefhebberij met gegrild brood, gebakken champignons en truffelolie. Vertruffelijk, al zeg ik het zelf!

Ingrediënten voor gegrild brood met gebakken champignons, truffelolie en een gepocheerd ei
(lunchgerecht voor 1 persoon)
2 dikke sneden brood
200 gram champignons
1 supervers ei
1 teentje knoflook
olijfolie
truffelolie
peper en (truffel)zout

Verder heb je een grill, zeef of vergiet, knoflookpers en wat keukenpapier nodig

Gegrild brood met gebakken champignons, truffelolie en een gepocheerd ei recept
1. Veeg de champignons waar nodig schoon met wat keukenpapier en snijd ze in plakjes. Verhit wat olijfolie en bak de champignons met het uitgeperst teentje knoflook goudbruin. Kruid met peper en zout. Laat (zo nodig) uitlekken in een vergiet of zeef en houd warm.

2. Vet de grill in met wat olijfolie en verhit deze. Grill het brood tot er goudbruine grillstrepen ontstaan. Leg alvast klaar op een bord.

3. Pocheer het ei. Nog nooit gedaan? In dit artikel lees je handige tips waarmee het een eitje wordt.

Verdeel de gebakken champignons over het gegrilde brood. Besprenkel met wat truffelolie. Leg het gepocheerde ei voorzichtig op het brood met champignons. Kruid met peper en (truffel)zout en serveer meteen. Ook lekker met wat zongedroogde tomaatjes erbij.

Wil je niets Vertruffelijks missen? Volg me dan op social media!

Geniet ervan, Dagmar

Bereiding, foto’s en styling: Dagmar

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorig bericht Volgend bericht