Gazpacho met crème fraîche en olijven

8 juni 2018Dagmar
Blog post

Onlangs maakte ik voor het eerst gazpacho op een erg warme dag. Gazpacho is een koude soep op basis van gepureerde groente en dat maakt hem niet alleen lekker fris om te eten maar ook nog eens lekker licht. Deze variatie met crème fraîche en olijven bedacht ik toen ik nog wat zelfgemaakte gazpacho over had, en deze is ook al zo lekker! Het friszure en romige van de crème fraîche en de ietwat bittere olijven passen erg goed bij de friszoete gazpacho. Dit soepje ziet er misschien moeilijk uit maar dat is het helemaal niet. Sterker nog. Als je een etentje hebt zou ik deze soep zeker durven serveren. Het leuk gevalletje van weinig moeite, groots effect. En ziet hij er niet prachtig uit? Omdat gazpacho gekoeld gegeten wordt kun je hem prima enkele uren van tevoren alvast maken. Met wat verse blaadjes munt en eetbare bloemetjes maak je er een prachtig bordje soep van dat niet alleen maar een lust voor het oog is. 

Ingrediënten voor gazpacho met crème fraîche en olijven
(voorgerecht voor 2 personen)
1 x de ingredienten voor dit gazpacho recept (de zalm laat je dan weg)
2 eetlepels kalamata olijven zonder pit
een klein potje crème fraîche (je hebt 2 eetlepels crème fraiche nodig)
om te garneren: wat blaadjes munt en eetbare bloemen
olijfolie

Gazpacho met crème fraîche en olijven recept
1. Bereid de gazpacho volgens dit recept. Zet de gazpacho minimaal een uurtje afgedekt weg in de koelkast.

2. Verdeel de soep over twee soepborden. Snijd de olijven in ringen. Pak een kleine eetlepel en houd deze onder een gloeiend hete waterstraal. Schep een quenelle uit het potje crème fraîche en laat dit van de lepel in het midden van het bord gazpacho glijden. Herhaal voor het tweede bord.  Sprenkel wat olijfolie in de soep en garneer met de olijven, munt en eetbare bloemen. Serveer meteen.

Laat je het me weten als je iets vertruffelijks hebt gemaakt hier op de website of op social media? Vind ik superleuk!
Wil je niets Vertruffelijks missen? Volg me dan op social media!

Geniet ervan, Dagmar

Bereiding, foto’s en styling: Dagmar

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorig bericht Volgend bericht