• Categorie: Gastblogs
  • Gepubliceerd op: oktober 19, 2014
  • Geschreven door:

Door Sylvia Knelissen

Wij, mijn man en ik, waren op zoek naar een leuk weekendje weg. Geen drukke wereldstad, maar iets nieuws. Ik kreeg van Dagmar de gouden tip om eens te kijken op
www. cazebonne.nl  Daar stond volgens haar best wel iets bij wat ons kon bevallen. Tip voor mensen die houden van koken lekker eten en een goed glas wijn. Nou, de keuze was reuze. Aangezien we maar 3 dagen weg wilden,  kozen we ervoor om niet te ver van huis te gaan. Onze bestemming werd Gimmeldingen ( nooit van gehoord) aan de Weinstrasse in Reinland-Pfalz.

Bepaald geen curryworst
We verblijven in landhaus Netts, met 2 x een ontbijt, 2 x een diner en, nu we er toch zijn, 2 x wijnproeverij. Op zondag worden we hartelijk ontvangen door mevrouw Nett, die overigens een erg leuk kookprogramma heeft op de Duitse zender SWR. ’s Avonds mogen we bij hen aanschuiven voor een 3 gangen diner met bijpassende, lokale wijnen. In 1 woord goddelijk. Niks Duitse keuken, maar verfijnde gerechten. Eerlijkheidshalve moet ik bekennen dat het diner bestond uit 3 gangen maar aan gezien de honger groot was, hadden wij besloten om er nog een voorgerecht bij te bestellen. Wat hebben we o.a. gehad: we begonnen met bavarois van geitenkaas met bieslookcreme en walnotentapenade. Een fris voorgerecht begeleid met een mooie Riesling. Daarna een pompoensoep met knoflookcroutons en een zweem kerrie. Als hoofdgerecht hadden we kalfstournedos met cantharellensaus, crème van pastinaak, morieljes en aardappelgarnituur. Zaaaaaaaalig. En toen was het moment daar dat we ontdekten dat de ogen groter waren dan de buik. Het dessert werd geserveerd: een warme chocolade cakeje met een bolletje roomijs en gebakken banaan. Daar zeg je toch geen nee tegen! Dit alles ging gepaard met een mooie uitleg over de wijnen die van het wijnhuis kwamen wat we de volgende morgen mochten bezoeken.
gastblogsylvia1-2Foto: het diner op de eerste avond in Landhaus Netts
 
Wijnproeverijen & verwennerij van de bovenste plank
Moe maar voldaan rollen we ons bedje in en de volgende morgen zijn we weer vroeg uit de veren want om 10.30 worden wij verwacht bij wijnhuis nummer 1. Eerst genieten we van een uitgebreid ontbijt met veel regionale specialiteiten. Aangekomen bij het wijnhuis zijn we blij verrast: een eeuwenoud wijnhuis zoals je het ziet in de boeken. Inclusief schatkamer. Veel mogen proeven (mmm!) en interessante uitleg over historie en hun unieke wijze van het wijn maken.
Om 15.00 naar het volgende wijnhuis. 180 graden andersom dan  die ochtend: modern, alle wijn in rvs vaten. Maar daardoor niet minder. Mooie wijnen! ’s Avonds diner nummer 2 in het prachtig restaurant Leopold, verwennerij van de bovenste plank.Wat hadden we gegeten? Nou, daar gaan we weer. Deze keer wel de aangeboden 3 gangen genomen Lachebekje met lachende ogen. We begonnen met een salade met gekarameliseerde noten. Lijkt eenvoudig maar was zeer verfijnd met een mooie dressing. Als hoofdgerecht hadden we snoekbaarsfilet met een, hoe kan het anders, schuimige Rieslingsaus, wilde bospaddestoelen en een risotto met pompoen. Het dessert bestond uit een huisgemaakt appeltaartje met roomijs en een rode bessensaus. Dat alles weer begeleid door een symfonie van wijnen.Volgende morgen nog 1x ontbijten en met een auto volgeladen met heeeel veel wijn terug naar huis.
Conclusie: Dagmar, kom maar op met je tips want deze verdient een dikke 10.gastblogsylvia2-2Foto: een straatbeeld in het Idyllische plaatsje Gimmeldingen: zo uit een sprookjesboek
 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Over vertruffelijk

Hallo, mijn naam is Dagmar, leuk dat je een kijkje neemt op vertruffelijk.nl! Op deze site deel ik een aantal van mijn favoriete recepten met je want ze zijn te lekker om voor mij alleen te houden. Ook zul je wat leuke nieuwtjes en artikels op het gebied van eten vinden. Veel plezier en vooral...eet smakelijk!

Copyright

Alle tekst, foto's, video's en illustraties op deze website zijn gemaakt door en eigendom van Vertruffelijk tenzij anders vermeld.

Het inhoudelijk overnemen van teksten, kopiëren van beeldmateriaal of het verspreiden van materiaal anders dan via de door Vertruffelijk aangeboden sociale media kanalen is niet toegestaan zonder schriftelijke toestemming.

Het printen van recepten is uitsluitend toegestaan voor eigen gebruik.

Copyright © 2015 Vertruffelijk