Gamba’s van de plancha met knoflook, rode peper en frisse limoen

27 mei 2019Dagmar
Blog post

Het meeste werk (en dat valt best nog mee als je deze gamba’s van de plancha met knoflook en rode peper maakt) is het schoonmaken van de gamba’s. Maar als je dat klusje er eenmaal op hebt zitten en de gamba’s hebben een kwartiertje gemarineerd in wat olijfolie, fijngesneden rode peper, knoflook en peterselie dan is het uiteindelijke bereiden nog maar een fluitje van een cent. Je bakt de gamba’s vervolgens namelijk binnen no-time op de plancha tot ze razendsnel roze verkleuren! Als je geen plancha hebt kun je dit lekker gerecht natuurlijk ook in een koekenpan maken.

Je maakt deze gamba’s van de plancha met een lekkere marinade van olijfolie, rode peper, knoflook en peterselie. Mmm!
De frisse limoensaus die erg lekker smaakt bij de gamba’s maak je op basis van dikke Griekse (of Turkse) yoghurt, lekker licht dus!
Ik combineerde de gamba’s verder nog met wat groene aspergetips die ik ook bereidde op de plancha. Een lekkere combi. Je zou ook deze groene asperges met olijfolie en zeezout uit de oven er mooi mee kunnen combineren. Met wat groente en bijvoorbeeld dit heerlijke met olijfolie gegrilde brood maak je er een superlekker hoofdgerecht van!
Blog post
Dit met olijfolie gegrild brood smaakt heerlijk bij deze gamba’s van de plancha! Wil je deze lekkere gamba’s gaan maken? Lees dan snel verder!

Ingrediënten voor gamba’s van de plancha met knoflook, rode peper en frisse limoen
(onderdeel van een hoofdgerecht voor 2 personen)

225 gram rauwe gepelde garnalen (zo nodig ontdooid)
1 grote rode peper (met of zonder zaadlijst afhankelijk van hoe pittig je het wenst)
2 dikke tenen knoflook
wat verse peterselieblaadjes
olijfolie
peper en zout

 Gamba’s van de plancha met knoflook en rode peper recept
1.
Verwijder het darmkanaal van de gamba’s en dep ze droog met wat keukenpapier. Snijd de peper redelijk fijn en de knoflook in schijfjes. Snijd ongeveer 1 eetlepel peterselie fijn. Meng rode peper, knoflook en peterselie met 1 eetlepel olijfolie en schep door de gamba’s. Marineer ze zo een kwartiertje.

2. Maak ondertussen de frisse limoen saus door ongeveer 4 opgehoopte eetlepels dikke Griekse yoghurt te mengen met rasp van een schoongeboende limoen, wat limoensap en een snufje zout. Zet tot gebruik afgedekt weg in de koelkast.

3. Verhit de plancha en bak de gamba’s tot ze helemaal roze zijn verkleurd. Dan zijn ze al klaar! Kruid naar smaak met wat peper en zout.

Laat je het me weten als je iets vertruffelijks hebt gemaakt hier op de website of op social media? Superleuk!
Wil je niets Vertruffelijks missen? Volg Vertruffelijk dan op social media!

Geniet ervan, Dagmar

Bereiding, foto’s en styling: Dagmar

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorig bericht Volgend bericht