• Categorie: Drankjes
  • Gepubliceerd op: augustus 25, 2016
  • Geschreven door:

Frozen dirty chai
Deze frozen dirty chai is een heerlijke ijskoffie op basis van dirty chai tea (een kruidige combinatie van espresso en thee), slagroomijs en karamelsiroop. Als dit nog geen populair drankje is, dan moet dit het haast wel worden… Want het is ontzettend lekker! In dirty chai tea zitten heerlijke specerijen zoals kaneel, gember, zwarte peper, kardamom, steranijs, kruidnagel, nootmuskaat, cichorei en vanille. Je maakt de frozen dirty chai door 1 zakje Celestial dirty chai tea 15 minuten te laten weken in 100 ml water. Laat afkoelen en roer de dirty chai door 3 bollen ietwat gesmolten slagroomijs. Breng op smaak met 2 eetlepels karamelsiroop. Schenk in een glas en top af met een dot slagroom. En nu genieten van deze heerlijke zoete kruidige frozen dirty chai. Glimlach verzekerd!

Lijkt dit je een lekker recept? Dan is deze overheerlijke en makkelijk te maken chocolademousse van bonbonbloc misschien ook wat voor je. Deze ijskoffie met karamel is trouwens ook een lekkere aanrader! Wil je geen updates van Vertruffelijk missen? Like Vertruffelijk dan op Facebook!

untitled-166

Bereiding, foto’s en styling: Dagmar
De dirty chai zat in een speciale foodybox die ik in ontvangst mocht nemen. Ik bedacht er dit bijzondere recept mee.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Over vertruffelijk

Hallo, mijn naam is Dagmar, leuk dat je een kijkje neemt op vertruffelijk.nl! Op deze site deel ik een aantal van mijn favoriete recepten met je want ze zijn te lekker om voor mij alleen te houden. Ook zul je wat leuke nieuwtjes en artikels op het gebied van eten vinden. Veel plezier en vooral...eet smakelijk!

Copyright

Alle tekst, foto's, video's en illustraties op deze website zijn gemaakt door en eigendom van Vertruffelijk tenzij anders vermeld.

Het inhoudelijk overnemen van teksten, kopiëren van beeldmateriaal of het verspreiden van materiaal anders dan via de door Vertruffelijk aangeboden sociale media kanalen is niet toegestaan zonder schriftelijke toestemming.

Het printen van recepten is uitsluitend toegestaan voor eigen gebruik.

Copyright © 2015 Vertruffelijk