Frittata met tomaat, paprika en ui

8 mei 2019Dagmar
Blog post

Deze frittata met tomaat, paprika en ui zit bomvol groente en is lekker hartig dankzij Parmezaanse kaas die er ook nog in zit. In deze frittata zit meer dan 500 gram groente en hij is lekker als ontbijt, lunch, met een soepje, salade en brood als hoofdmaaltijd. Ook lekker als snack tussendoor. Kortom: hij is eigenlijk altijd wel lekker…

Ingrediënten voor frittata met tomaat, paprika en ui
4 eieren
160 gram uienringen
250 gram gehalveerde cherrytomaatjes (eventueel in verschillende kleuren)
130 gram bevroren gegrilde paprikastukjes
1 flinke hand geraspte Parmezaan
olijfolie
peper en zout

Frittata met tomaat, paprika en ui recept
1.
Verwarm de oven voor op 200 graden. Vet een quichevorm in met wat olijfolie. Bak de uien zacht en licht goudbruin in wat olijfolie en laat ze daarna een beetje afkoelen. Haal ze uit de pan. Bak in dezelfde pan de paprikastukjes zacht. Laat afkoelen.

2. Roer de eieren los in een grote kom. Doe alle groente erbij met de Parmezaan en kruid met peper en zout. Schep alles goed door elkaar. Schenk het mengsel in de quichevorm.

3. Bak de frittata ongeveer 35 minuten of tot hij mooi goudbruin is gegratineerd in de oven. Laat de frittata 10 minuten rusten voordat je hem aansnijdt

Geniet ervan, Dagmar

Bereiding, foto’s en styling: Dagmar


Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorig bericht Volgend bericht